Класичний салат з капусти, моркви та цибулі відомий кожному. Особливо цей салат популярний в період, коли свіжі вітамінні овочі ще не дуже доступні. Для різноманітності пропонуємо спробувати його нову смачну варіацію — з тунцем. Такий салат і корисний, і поживний, а інгредієнти для нього найпростіші. Якщо періодично поповнювати запас консервованого тунця у холодильнику, то салат з капустою та тунцем зможе стати справжнім порятунком, коли у магазин йти зовсім не хочеться. Такі базові овочі є вдома завжди, а для соусу потрібні максимально доступні продукти. Спробуйте!
Тонко шаткуємо капусту. Я роблю це за допомогою спеціального ножа (на фото), з ним можна це зробити дійсно дрібно та швидко. Трохи підсолюємо і мнемо капусту руками, щоб вона стала м‘якішою. Безумовно, з молодою капустою цей салат вийде набагато соковитішим, тому і смачнішим.
Натираємо моркву та подрібнюємо цибулю. У цьому салаті ми використовуємо саме солодку цибулю, але якщо ви не любите її насичений смак, додайте меншу кількість. Для балансу смаку з тунця краще вилити сік, але це на ваш розсуд. Якщо сік залишити, в салаті домінуватиме рибний аромат і смак.
Додаємо подрібнені овочі та тунець.
Перемішуємо інгредієнти. До речі, у випадку зі старою капустою в цей салат моркву з цибулею краще підсмажити. Буде трошки ніжніший смак.
Збираємо інгредієнти соусу: йогурт, оливкову олію, гірчицю та сік лимону. Сік лимону я пропоную додавати поступово, частинами, щоб регулювати кислоту. Йогурт за бажання можна замінити майонезом. Перемішуємо інгредієнти соусу та доводимо до свого смаку (додаємо сіль, перець, улюблені приправи).
За бажанням додаємо зелень, для цього салату ідеально підійде кріп. Перемішуємо салат із соусом, куштуємо та додаємо ще приправи, якщо потрібно. Салат з капустою та тунцем готовий!
Приготуйте також Салат з куркою і грейпфрутом або найпростіший вінегрет.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.