Якщо ви не знаєте що приготувати з сочевицею, цей рецепт для вас. Червона сочевиця містить багато рослинного білка, заліза, вітамінів та макро- і мікроелементів, ідеально поєднується з овочами та досить швидко готується, тому такий варіант корисного обіду може з легкістю стати вашим улюбленим. За консистенцією виходить щось середнє між супом та кашею. Я для рецепта обираю мікс з червоної та жовтої сочевиці, бо саме в такому поєднанні вона частіше зустрічається магазинах мого міста зараз. Ви можете також змішати ці два види або ж використати тільки червону. Сьогоднішній рецепт розрахований приблизно на 2-3 порції.
Промиваємо сочевицю. Додаємо воду та ставимо на плиту. Доводимо до кипіння та варимо 15 хвилин на слабкому вогні. За 5-10 хвилин до готовності додаємо сіль та сухий часник. Після готовності додаємо приблизно 1 ст. л. оливкової олії та перемішуємо.
Миємо, чистимо та подрібнюємо овочі. Цибулю та болгарський перець нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці, кабачок — на великій. Також нарізаємо кубиками томати.
Смажимо овочі на оливковій олії. Спочатку відправляємо на сковорідку цибулю, потім моркву та перець, через пару хвилин кабачки. Смажимо овочі, додаємо томати та лагідний кетчуп або томатну пасту. Перемішуємо овочі та смажимо ще 5 хвилин. Потім додаємо воду (щоб вона покрила овочі) та тушкуємо до м‘якості перцю та поки вода не випариться. В процесі смаження трохи солимо і додаємо чорний молотий перець.
Змішуємо сочевицю зі смаженими овочами та даємо постояти 5 хвилин. Готово!
Приготуйте також червону сочевицю нашвидкуруч.
Подаємо сочевицю з овочами, посипавши зеленню. Також для хрусткості можна при подачі додати насіння.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.