Баклажани люблю, мабуть, навіть більше, ніж кабачки. Бо баклажани — смачні, корисні і, що там казати, красиві 🙂 Рецепт смажених баклажанів, яким поділюся в цій статті, відносно новий на моїй кухні, але вже став улюбленим, бо це найшвидший спосіб приготування баклажанів, який я знаю. При цьому, крім баклажанів і олії для смаження, нам знадобиться тільки соєвий соус, часник і зелень, яку можна дістати з морозильника чи використати сухі трави. Тобто спеціально купувати якісь продукти для цього рецепту баклажанів (крім самого овоча, звісно, якщо ви його не виростили) не доведеться — його інгредієнти завжди є у шафках будь-якої кухні.
Використайте для цього рецепту баклажанів універсальну приправу з петрушки і лимонної цедри. Це буде ще смачніше!
Баклажани миємо і чистимо від шкірки, якщо ви не впевнені, що вона негруба. Є баклажани з тоненькою шкіркою — така тільки прикрашає страву і додає їй смаку. Але є, на жаль, з дуже грубою шкіркою, яка за лічені хвилини, що смажиться овоч, не пом’якшується, і доводиться її залишати в тарілці.
Овочі розрізаємо вздовж на чотири-п’ять частин, кожну посипаємо сіллю і залишаємо пустити сік в мисці хвилин на 15. Після цього кожну частину баклажана промокаємо серветкою, яка вбире і зайву сіль, і вологу.
Пласти баклажан розрізаємо уздовж чи впоперек на смужки товщиною приблизно 1 см. Цього разу я порізала баклажани уздовж (думала, так буде красивіше) і… помилилася. Так вони смажаться трохи довше і їх незручно перевертати в сковорідці. Тобто не робіть, як як, а ріжте баклажани впоперек. Вийдуть коротенькі брусочки.
Розігріваємо олію в сковорідці і кладемо туди наші баклажани. Смажимо їх на великому вогні буквально хвилин 7, щоб овочі стали м’якими і золотистими. Додаємо до них подрібнений часник і соєвий соус, зелень, солимо, перчимо і на меншому вогні протушуємо ще хвилини 3. Тобто загалом баклажани за цим рецептом смажаться не більше 10 хвилин.
Знімаємо з вогню і можна подавати до столу.
До речі, такі смажені баклажани нашвидкуруч дуже смакують і в холодному вигляді.
Обов’язково приготуйте також баклажани за такими рецептами:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.