Як завжди влітку, часу катастрофічно мало. А родина вимагає пиріжки з вишнею. Хто ж їх не любить? Ось тоді у діло і йде цей рецепт. Сподіваюся, і ви неодмінно скористаєтеся ним. Його основна перевага – не заберуть у вас багато часу. А ще, звичайно, вони дуже смачні. Начинка пиріжків може бути будь-якою. Сьогодні я використала не тільки вишню, а й малину.
Так, я не помилилася, тісто без яєць.
Спробуйте також спекти до чаю пиріжки з яблуками за нашим рецептом.
Кефір злегка підігріваємо разом з рослинною олією без запаху. Потім додаємо цукор, дрібку солі та дріжджі.
А також ложки 2 борошна із загальної кількості і залишаємо в теплому місці нашу опару хвилин на 10.
Ось так виглядає вона через цей час.
Ну а тепер додаємо решту борошна та замішуємо тісто. Воно дуже приємне, нелипке, ось таке:
Нехай тісто відпочине хвилин 30. У цей час можна підготувати начинку. Сьогодні у мене вишня і малина.
Тісто підійшло, ділимо його на невеликі шматочки приблизно по 40 г.
А тепер все, як завжди: розкатуємо кожен шматочок в коло, додаємо цукор за смаком і нашу начинку з ягід посередині. Оскільки вишня дуже соковита, то можна покласти трохи крохмалю або просто присипати начинку трохи борошном.
Щоб зручніше було розрізняти пиріжки з двома видами начинки, саме з вишнею я зробила у формі трикутника.
Нехай постоять хвилин десять на деку.
Пиріжки укладаємо швом вниз на деко, застелене пергаментом, або на силіконовий килимок для випічки.
Перед тим, як поставити їх у духовку, змащуємо наші швидкі пиріжки збитим яйцем з молоком. Випікати при температурі 180-200 градусів хвилин 25 до золотистої скоринки.
Наші пиріжки готові. За бажання можна прикрасити їх цукровою пудрою.
Часу у нас пішло трохи більше години, погодьтеся, що це важливо. А результат вас безумовно порадує.
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.