Погодьтеся, в літню спеку їсти не дуже хочеться. А ще менше — готувати. Тому частенько ми вдаємося до перекусів. В цій публікації поділюся легким рецептом пирога з соковитою начинкою з курки і картоплі. Його апетитна сирна скоринка нікого не залишить байдужим. Це відмінна страва, яка підійде як для добрячого перекусу, так і для повноцінної вечері. І, звичайно, не тільки літньої.
Розтоплюємо вершкове масло (для зручності можна його подрібнити).
В масло додаємо сметану і вбиваємо 1 яйце. Ретельно перемішуємо.
До суміші просіюємо борошно одночасно з розпушувачем. Солимо.
Замішуємо тісто. Воно має бути пухким і не прилипати до пальців.
Дно форми застилаємо пергаментним папером, або ж робимо французьку сорочку, помастивши форму маслом і посипавши зверху борошном.
Розкачуємо тісто (товщина має бути 1-2 см) та викладаємо в форму, зробивши бортики 4-5 см. Добре, якщо діаметр форми не менше стандартного – 21 см. Якщо форма менша, пиріг вийде занадто високим, щоб і нормально пропектися, і не втратити соковитості.
Тісто на дні потрібно пару разів проколоти вилкою, аби воно не деформувалось під час випічки.
Готуємо начинку. В миску дрібними шматочками нарізаємо філе, солимо і додаємо подрібнену цибулю. Далі на тертку натираємо картоплю, додаємо до м’яса. Вбиваємо 2 яйця і ретельно перемішуємо.
Тепер залишилось викласти суміш в форму, та вирівняти її.
Для апетитної сирної скоринки натираємо сир на тертку і засипаємо зверху наш пиріг.
Ставимо його в холодну духовку і включаємо температуру 180 градусів.
Через годину дістаємо готовий пиріг з куркою і картоплею під хрусткою сирною скоринкою.
Даємо пирогу схолонути і приступаємо до дегустації.
Спробуйте також приготувати болгарський пиріг баниця.
Смачного!
Ася Дивисенко,
ЗЕЛЕНА САДИБА.