Пиріг з куркою і картоплею під апетитною сирною скоринкою

Погодьтеся, в літню спеку їсти не дуже хочеться. А ще менше — готувати. Тому частенько ми вдаємося до перекусів. В цій публікації поділюся легким рецептом пирога з соковитою начинкою з курки і картоплі. Його апетитна сирна скоринка нікого не залишить байдужим. Це відмінна страва, яка підійде як для добрячого перекусу, так і для повноцінної вечері. І, звичайно, не тільки літньої.

Пиріг з куркою і картоплею під апетитною сирною скоринкою

Пиріг з куркою і картоплею під апетитною сирною скоринкою

Інгредієнти для пирога з куркою і картоплею

  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • 3 курячих яйця;
  • 2 ст. борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • ½ ч. л. солі;
  • 300 г курячого філе;
  • 3 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 120 г твердого сиру.

Інгредієнти пирога з куркою і картоплею під апетитною сирною скоринкою

Інгредієнти пирога з куркою і картоплею під апетитною сирною скоринкою

Спосіб приготування пирога з куркою і картоплею під апетитною сирною скоринкою

Розтоплюємо вершкове масло (для зручності можна його подрібнити).

В масло додаємо сметану і вбиваємо 1 яйце. Ретельно перемішуємо.

В масло додаємо сметану і вбиваємо 1 яйце. Ретельно перемішуємо

В масло додаємо сметану і вбиваємо 1 яйце. Ретельно перемішуємо

До суміші просіюємо борошно одночасно з розпушувачем. Солимо.

Замішуємо тісто. Воно має бути пухким і не прилипати до пальців.

Замішуємо тісто

Замішуємо тісто

Дно форми застилаємо пергаментним папером, або ж робимо французьку сорочку, помастивши форму маслом і посипавши зверху борошном.

Розкачуємо тісто (товщина має бути 1-2 см) та викладаємо в форму, зробивши бортики 4-5 см. Добре, якщо діаметр форми не менше стандартного – 21 см. Якщо форма менша, пиріг вийде занадто високим, щоб і нормально пропектися, і не втратити соковитості.

Тісто на дні потрібно пару разів проколоти вилкою, аби воно не деформувалось під час випічки.

Розкачуємо тісто та викладаємо в форму

Розкачуємо тісто та викладаємо в форму

Готуємо начинку. В миску дрібними шматочками нарізаємо філе, солимо і додаємо подрібнену цибулю. Далі на тертку натираємо картоплю, додаємо до м’яса. Вбиваємо 2 яйця і ретельно перемішуємо.

Тепер залишилось викласти суміш в форму, та вирівняти її.

Для апетитної сирної скоринки натираємо сир на тертку і засипаємо зверху наш пиріг.

Викладаємо суміш в форму та вирівнюємо її. Засипаємо зверху наш пиріг сиром

Викладаємо суміш в форму та вирівнюємо її. Засипаємо зверху наш пиріг сиром

Ставимо його в холодну духовку і включаємо температуру 180 градусів.

Через годину дістаємо готовий пиріг з куркою і картоплею під хрусткою сирною скоринкою.

Випікаємо пиріг з куркою і картоплею при температурі 180 градусів. Готово!

Випікаємо пиріг з куркою і картоплею при температурі 180 градусів. Готово!

Даємо пирогу схолонути і приступаємо до дегустації.

Приступаємо до дегустації пирога!

Приступаємо до дегустації пирога!

Спробуйте також приготувати болгарський пиріг баниця.

Смачного!

Ася Дивисенко,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.