Пишні булочки — найкращий смаколик для дітей

Що люблять діти, крім макаронних виробів та піци? Правильно — булочки! Саме їх ми сьогодні і приготуємо. Безумовно, приємно, коли булочки м’які та пишні. Тим більше, коли вони залишаються такими і на наступний день. Наші булочки — саме такі.

Пишні булочки

Пишні булочки

Інгредієнти для пишних булочок

  • Борошно — 300 г;
  • Вершкове масло — 40 г;
  • Молоко — 100 мл;
  • Сметана жирна — 100 г;
  • Цукор — 40 г;
  • Дріжджі сухі — 1 чайна ложка;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Ванілін — 1 пачка;
  • Вершкове масло — 30 г для змащування булочок.

Інгредієнти для пишних булочок

Спосіб приготування пишних булочок

У тепле молоко додаємо цукор, дріжджі та розмішуємо. Відставляємо хвилин на 15-20 до їх активації, до моменту утворення шапочки.

Після цього додаємо інші інгредієнти кімнатної температури. Весь час добре вимішуємо. Борошна може знадобитися трохи більше або менше. Тому вводимо його поступово, не забуваючи просівати. Тісто в нашому випадку виходить трохи липким. Скочуємо його в кулю та поміщаємо в ємність, добре змащену олією.

Замішуємо тісто

Замішуємо тісто

Залишаємо його під кришкою або плівкою на 1,5-2 години до збільшення в обсязі в 2 рази.

Обминаємо його та відправляємо знову під кришку на підйом.

Даємо тісту піднятися

Даємо тісту піднятися

Чекаємо ще хвилин 25-35 поки воно знову збільшиться в об’ємі. Тепер ділимо його на частини.

Чекаємо ще 25-35 хв. та ділимо тісто на частини

Чекаємо ще 25-35 хв. та ділимо тісто на частини

Спробуйте частину булочок зробити з начинкою. Для цих цілей можна використовувати джем або густе варення.

Форму добре змащуємо вершковим маслом. Викладаємо наші булочки на деякій відстані одну від одної з урахуванням збільшення в обсязі. Частину булочок я також зробила з начинкою, для цього використовувала смородиновий джем.

Вам стануть у нагоді наші рецепти: полуничне варення з розмарином або джем з чорної смородини.

Викладаємо булочки у форму

Викладаємо булочки у форму

Ми залишаємо булочки під плівкою ще на годину на підхід. Після цього рясно змащуємо зверху їх вершковим маслом та ставимо у розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусів близько 25 хвилин.

Рясно змащуємо булочки вершковим маслом та випікаємо

Рясно змащуємо булочки вершковим маслом та випікаємо

Ось які булочки у нас вийшли. Можна зверху посипати цукровою пудрою.

Ось які булочки у нас вийшли. Можна зверху посипати цукровою пудрою

Ось які булочки у нас вийшли. Можна зверху посипати цукровою пудрою

Смакують ці булочки і з молоком, і з чаєм. І, як вже зазначалося, на наступний день залишаються такими ж м’якими та повітряними.

Смакують ці булочки і з молоком, і з чаєм

Смакують ці булочки і з молоком, і з чаєм

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.