Що люблять діти, крім макаронних виробів та піци? Правильно — булочки! Саме їх ми сьогодні і приготуємо. Безумовно, приємно, коли домашня випічка м’яка та пишна. Тим більше коли вона залишається такою і на наступний день. Наші булочки, рецепт яких вам обов’язково сподобається, якраз такі.
У тепле молоко додаємо цукор, дріжджі та розмішуємо. Відставляємо хвилин на 15-20 до їх активації, до моменту утворення шапочки.
Після цього додаємо інші інгредієнти кімнатної температури. Весь час добре вимішуємо. Борошна може знадобитися трохи більше або менше. Тому вводимо його поступово, не забуваючи просівати. Тісто в нашому випадку виходить трохи липким. Скочуємо його в кулю та поміщаємо в ємність, добре змащену олією.
Залишаємо його під кришкою або плівкою на 1,5-2 години до збільшення в обсязі в 2 рази.
Обминаємо його та відправляємо знову під кришку на підйом.
Чекаємо ще хвилин 25-35 поки воно знову збільшиться в об’ємі. Тепер ділимо його на частини.
Спробуйте частину булочок зробити з начинкою. Для цих цілей можна використовувати джем або густе варення.
Форму добре змащуємо вершковим маслом. Викладаємо наші булочки на деякій відстані одну від одної з урахуванням збільшення в обсязі. Частину булочок я також зробила з начинкою, для цього використовувала смородиновий джем.
Вам стануть у нагоді наші рецепти: полуничне варення з розмарином або джем з чорної смородини.
Ми залишаємо булочки під плівкою ще на годину на підхід. Після цього рясно змащуємо зверху їх вершковим маслом та ставимо у розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусів близько 25 хвилин.
Ось які булочки у нас вийшли. Можна зверху посипати цукровою пудрою.
Смакують ці булочки і з молоком, і з чаєм. І, як вже зазначалося, на наступний день залишаються такими ж м’якими та повітряними.
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.