Logo

Печінкові оладки — просто і смачно

Я не дуже люблю печінку, відповідно не часто використовую її на своїй кухні. Але стараюся хоч раз на два тижні зробити печінкові оладки. По-перше, щоб урізноманітнити наше меню. По-друге, мій син, який дуже перебірливий до їжі, любить солодкі на дріжджах чи на кефірі оладки. І любить настільки, що свою любов автоматом переносить на саме слово «оладки». То ж коли я хочу впихнути в нього трохи кабачка, у нас кабачкові оладки, гарбуза — гарбузові… З чого тільки я не робила оладки! Вчора були печінкові. Особливість цих оладок — на наступний день вони смачніші, ніж одразу після приготування. При цьому розігрівати їх непотрібно. З вказаних інгредієнтів у цьому рецепті виходить гора печінкових оладок. Частину можна використати на вечерю замість основної страви, а на наступний день мати готовий перекус для кількох членів родини.

Печінкові оладки — просто і смачно

Печінкові оладки — просто і смачно

Інгредієнти для печінкових оладок

  • печінка куряча – 600 г;
  • цибуля – 2 шт. середнього розміру;
  • пшеничне борошно – 4 ст.л.;
  • сметана – 1,5 ст.л.;
  • 2 курячих яйця;
  • сіль – приблизно 1 ч.л.;
  • перець чорний мелений – приблизно 1/3 ч.л.;
  • олія для смаження;
  • вода або молоко для замочування печінки.

Спосіб приготування оладок з курячої печінки

Печінку для оладок за цим рецептом можна використати не тільки курячу, а й яловичу чи зі свині. В будь-якому випадку її варто замочити на пару годин у воді або в молоці. Якщо ви купили курячу печінку, після замочування треба відрізати всі жовті плівки, які на ній є. Тоді смак оладок не зіпсується гірчинкою.

А поки печінка вимочується (у мене сьогодні куряча — в воді), займемося цибулею. Чистимо, ріжемо на шматочки і закидаємо в блендер. Можна пропустити цибулю і через м’ясорубку, але мені більше подобаються печінкові оладки, інгредієнти для яких перемололи в блендері — вони так набагато ніжніші виходять. Далі черга за печінкою — так само перемелюємо в блендері або на м’ясорубці й викладаємо до цибулі.

Додаємо до них сметану і яйця, гарно розмішуємо. Солимо, перчимо і всипаємо в суміш борошно. Його може піти трохи більше, ніж 4 ст.л. Тісто на печінкові оладки має бути рідким, але не настільки, щоб розтікалося на всю сковорідку. В нагріту олію на сковорідці порційно виливаємо столовою ложкою тісто на оладки і обсмажуємо їх з двох боків до готовності (приблизно по одній хвилині).

Подавати до столу печінкові оладки за цим рецептом можна як гарячими, так і холодними. Мені в останньому варіанті вони подобаються навіть більше.

Подавати до столу печінкові оладки можна і гарячими, і холодними

Подавати до столу печінкові оладки можна і гарячими, і холодними

Приготуйте також смачний Печінковий паштет з грибами.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.