Logo

Печінковий паштет з грибами

Сезон грибів наштовхнув на думку зробити сьогодні печінковий паштет з грибами. Цього разу у мене — білі! Паштет з курячої печінки з додаванням білих грибів виходить дуже смачним і ніжним. А якщо при обсмаженні печінки ви не пожалієте пару ложок коньяку, він отримає ще й легеньку нотку приємного аромату, який не кожен впізнає. Таким паштетом можна не тільки поснідати, а й здивувати гостей за святковим столом.

pechinkovyy-pashtet-03-1024x768-2627828

Печінковий паштет з грибами

Інгредієнти для печінкового паштету з грибами

  • Куряча печінка – 700 грамів;
  • Вершкове масло – 150 грамів;
  • Вершки – 100 мл;
  • Мед – 1 ч ложка;
  • Коньяк – 2 столових ложки;
  • Гриби – 250 грамів;
  • Цибуля – 150 грамів;
  • Морква – 80 грамів;
  • Оливкова олія – ​​3 столові ложки.
pechinkovyy-pashtet-05-1024x765-5196489

Інгредієнти для печінкового паштету з грибами

Спосіб приготування паштету з курячої печінки

Для початку підготуємо гриби — відварюємо їх у великій кількості води і обсмажуємо в оливковій олії. Олії беремо небагато, достатньо столової ложки. Бажано — оливкової.

Курячу печінку промиваємо, видаляємо всі плівки, ріжемо приблизно на однакові шматочки для рівномірного прожарювання.

Для паштету краще використовувати цибулю-шалот або білу салатну — вони м’якіші, солодші на смак і соковитіші за звичайну ріпчасту. Я використовую сьогодні цибулю сорту «Ексібішн». Її дрібно ріжемо на шматочки.

Морква сьогодні у мене прямо з городу — молода і соковита, тому її просто порізала кружальцями. Але якщо у вас немає своєї, то краще потерти моркву на крупній тертушці.

Цибулю обсмажуємо на суміші вершкового масла і оливкової олії пару хвилин, додаємо моркву і трохи протушуємо овочі (до м’якості).

pechinkovyy-pashtet-07-1024x765-6852313

Трохи протушуємо овочі

Печінку відправляємо на сковорідку і обсмажуємо хвилини по дві з кожного боку. Не треба намагатися обсмажити всю печінку відразу, краще розділити її на кілька порцій. Так краще контролювати процес обсмажування.

pechinkovyy-pashtet-04-1024x765-3103798

Обсмажуємо курячу печінку

Правильно обсмажена печінка повинна залишатися злегка рожевою всередині. Солимо печінку лише після прожарки.

pechinkovyy-pashtet-08-1024x765-6758966

Правильно просмажена печінка повинна залишатися злегка рожевою всередині

Як я вже казала, можна додати під час обсмажування печінки коньяк, що я і зробила. За час приготування печінки алкоголь випаровується, а аромат залишається.

Почекаємо, поки продукти охолонуть, з’єднаємо їх в одній ємності і відправимо в блендер. Додамо вершки, вершкове масло, мед, спеції. Коригуємо, як завжди, на свій смак.

pechinkovyy-pashtet-06-1024x765-1626392

Чекаємо, поки продукти для печінкового паштету охолонуть

Викладаємо паштет в красивий посуд. Для того щоб паштет не обвітрювався, зверху заливаємо його розтопленим вершковим маслом і прикрашаємо за бажанням — горошинками перцю, розмарином, чебрецем чи іншими травами і спеціями.

pechinkovyy-pashtet-01-1024x768-4540136

Викладаємо курячий паштет в красивий посуд і подаємо до столу

Смачного!

Замінити білі гриби в цьому рецепті печінкового паштету, я думаю, можна і на інші. Спробуйте зробити такий паштет з шампіньйонами.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.