Картопля фрі в домашніх умовах — запечена в духовці

Картопля фрі, правду кажучи, — смажиться у фритюрі, а не запікається в духовці. Але перший варіант — це зовсім не про корисне харчування, до якого ми всі менше чи більше, але прагнемо. А ось запечена в духовці картопля, попередньо порізана як для фритюру, це зовсім інша справа! При цьому і на вигляд, і на смак — звичайнісінька картопля фрі. Перевірено! Рецепт картоплі фрі в домашніх умовах, яким поділюся в цій статті, переверне ваше уявлення про цю страву, і ви частенько готуватимете на вечерю картоплю на гарнір саме так.

Картопля фрі в домашніх умовах

Картопля фрі в домашніх у мовах, рецепт в духовці

Інгредієнти для картоплі фрі в духовці

  • картопля — 4 середні штуки;
  • олія — столова ложка;
  • сіль — на смак.

Картопля фрі в домашніх умовах — рецепт приготування

Цей рецепт запеченої картоплі не забере у вас більше пів години часу. Вмикаємо духовку на 200-220 градусів. Чистимо бульби й ретельно витираємо їх від вологи сухим рушничком, можна — паперовою серветкою. Потім кожну картоплину ріжемо на брусочки, як для картоплі фрі. Не солимо!!!

Викладаємо в глибоку миску, додаємо ложку олії і ретельно перемішуємо картоплю, щоб кожен брусочок був вкритий олією. Викладаємо картоплю на деко, яке попередньо застелене папером для випікання. Важливо, щоб це був якісний папір. Я останнім часом використовую тільки папір для випікання від «Фрекен Бок», бо раніше зіпсувала вигляд не однієї страви через папір, який, буквально, доводилося віддирати від їжі.

Картопля має випікатися так, щоб кожен брусочок лежав окремо, не торкався один одного. Ставимо випікатися нашу картоплю фрі в домашніх умовах приблизно на 20 хвилин в духовку. На останні 5 хвилин можна увімкнути режим конвекції, щоб гарантовано досягнути ефекту золотистої скоринки.

І тільки діставши печену картоплю фрі з духовки, треба її солити. Подаємо з улюбленим соусом.

Приготуйте також смачну печену картоплю з сиром фета або бринзою.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.