Паста із запеченими томатами чері та фетою

Сьогоднішній рецепт пасти із запеченими томатами чері та фетою у мене просто не було шансів не спробувати — він переслідував мене по всьому Інтернету! Річ у тому, що цей рецепт набув свою популярність у соціальній мережі Tik Tok і почав розповсюджуватись далі просто із космічною швидкістю. В оригіналі він звучить як Baked feta pasta (паста із запеченою фетою), а популяризувала його автор під ніком grilledcheesesocial. Я, як фанат простих кулінарних рішень, одразу ним зацікавилась. Спробувавши, зрозуміла, чому він такий популярний. По-перше, інгредієнти прості та доступні. По-друге, навіть не потрібно нічого нарізати, максимум — зелень та часник. По-третє, участь «кухаря» у приготуванні потрібна мінімальна.  Тепер моя черга поділитись рецептом пасти з фетою, і, сподіваюсь, що ця популярна страва сподобається і вам.

Паста із запеченими томатами чері та фетою

Паста із запеченими томатами чері та фетою

Інгредієнти для пасти із запеченими томатами чері та фетою

  • улюблена паста;
  • томати чері;
  • сир Фета;
  • оливкова олія;
  • сухі трави та улюблена свіжа зелень (в оригіналі — базилік);
  • свіжий або сухий часник;
  • сіль та інші спеції — за смаком.

Чіткої кількості інгредієнтів давати не бачу сенсу, адже усе робиться дуже легко «на око» та залежить від ваших смаків. Для прикладу дивіться наші фото процесу. Нам знадобиться стандартна пачка сиру Фета, а інші інгредієнти можна за кількістю варіювати.

Спосіб приготування пасти із запеченими томатами чері та фетою

Розігріваємо духову шафу до 200 градусів. Беремо форму для запікання, ідеально підійде скляна. Миємо томати чері та викладаємо у форму, додаємо оливкову олію та сухі приправи. Перемішуємо руками помідори, щоб вони вкрились олією з травами. Мені у цьому рецепті сіль взагалі здається не потрібною, насиченого смаку додає фета та приправи, ви ж можете додати за бажання сіль на цьому етапі або на етапі приготування соусу.

Викладаємо цілий кубик сира Фета посередині, зверху також трошки додаємо олію та приправи, я додала ще й свіжий розмарин.

Відправляємо форму з сиром запікатись при 200 градусів на 30 хвилин, потім підвишуємо температуру до 250 градусів та запікаємо ще 10-15 хвилин. Точний час залежить від особливостей вашої духової шафи. В результаті сир має стати м‘яким, а томати потріскатись.

Поки готуються сир та томати, варимо пасту. Обирайте вашу улюблену. Про всяк випадок залиште трошки води після зливання, вона може знадобитись, якщо сирно-томатний соус вийде занадто густим.

Дістаємо форму з духової шафи.

Одразу розминаємо виделкою запечені інгредієнти. За необхідності додайте трохи води з-під пасти. Додаємо часник (я додала сухий) та улюблену зелень. Ідеально сюди підходить базилік, проте у мене сьогодні його замінила звичайна петрушка. Перемішуємо інгредієнти. Додаємо до сирно-томатного соусу відварену пасту та усе ще раз перемішуємо.

Паста з запеченими томатами чері та фетою готова!

Паста з запеченими томатами чері та фетою готова

Паста з запеченими томатами чері та фетою готова

Приготуйте також:

 

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА