Запашний домашній хліб без замісу

Безумовно, існує безліч рецептів випікання хліба і, ймовірно, у вас є свої улюблені. Але завжди хочеться спробувати щось новеньке. І, звичайно ж, треба, щоб рецепт був простим, а результат приголомшливим. Ось тому на порядку денному ще один рецепт надзвичайно смачного хлібу. Цей домашній хліб цікавий ще й тим, що готується без замісу. А отже –  береже наш час.

Хліб без замісу

Хліб без замісу

Інгредієнти для домашнього хліба без замісу

  • Борошно — 360-400 г (це тісто має бути рідке, легко розмішуватися ложкою, додайте спочатку менше борошна);
  • Вода — 300 мл;
  • Сіль — 1 ч. ложка;
  • Мед — 1 ст. ложка;
  • Дріжджі сухі — 2 г.

Це базові інгредієнти. Що стосується наповнювачів для хліба, то тут політ фантазії обмежений тільки вашими можливостями на сьогодні. Спробувавши один раз, вам захочеться повторити цей рецепт і з іншими наповнювачами.

В якості наповнювача можуть бути родзинки, в’ялена вишня, оливки, в’ялені помідори, різне насіння тощо.

Для наповнювача цього разу я взяла:

  • Гарбузове насіння — 60 г;
  • В’ялена журавлина — 140 г.

Домашній хліб — рецепт приготування без замісу

Отже, приступимо. Все дуже просто. Змішуємо просіяне борошно з сухими дріжджами, сіллю та додаємо теплу воду з медом. Усе добре перемішуємо до однорідної маси і кладемо в неї обраний наповнювач.

Накриваємо плівкою або кришкою та залишаємо до ранку при кімнатній температурі. Достатньо буде 10-12 годин.

Ось таке у нас вийшло тісто.

Замішуємо тісто

Замішуємо тісто

Зранку припилюємо стіл борошном та викладаємо наше тісто. Якщо буде липнути до рук — злегка можна ще припилити борошном та сформувати хліб відповідно до форми, в якій він буде випікатися.

Стіл можна посипати і манною крупою. До речі, борошно можна брати не тільки пшеничне — можна спробувати додати трохи житнього борошна та висівок, але не виходьте за рамки загальної кількості, вказаної в інгредієнтах.

Духовку попередньо нагріваємо при максимальній температурі разом з ємністю з кришкою, в якій буде випікатися хліб.

Обережно дістаємо з духовки нашу форму та опускаємо в неї папір для випікання. Накриваємо кришкою та відправляємо наш домашній хліб на 20 хвилин у духовку.

Через 20 хвилин знімаємо кришку та знижуємо температуру до 130 градусів. Випікаємо хліб ще хвилин 15-20 до золотистої скоринки.

Випікаємо хліб

Випікаємо хліб

Хліб без замісу готовий і, безумовно, з таким наповненням він найкраще підійде для сніданку. До нього ідеально пасуватиме масло та джем, а також горнятко кави або чаю.

Хліб без замісу с гарбузовим насінням та журавлиною готовий!

Хліб без замісу с гарбузовим насінням та журавлиною готовий!

Читайте також рецепт нічного шведського хлібу.

Ну, а якщо потрібен хліб для бутербродів, то раджу в якості наповнювача використовувати в`ялені помідори або оливки. Насіння також можна додати. Кількість обирайте на свій смак.

Як бачите, варіантів наповнювача для хліба багато. Використовуючи базові інгредієнти і змінюючи наповнення та склад борошна, можна кожного разу отримувати абсолютно новий домашній хліб. Результат при цьому буде кожен раз приголомшливим!

Обов`язково спробуйте приготувати до хліба: дієтичний паштет з індички, печінковий паштет з грибами чи сир домашній. Хай вам буде смачно!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.