Новорічний торт «Сніжний» — простий і смачний

Новорічний торт «Сніжний» можна приготувати за день-другий до свята. 1-2 дні цей десерт може провести в холодильнику і стане тільки смачнішим. Якщо спекти заздалегідь такий простий та смачний домашній торт, то напередодні Нового року турбот буде менше. Такий десерт — це вдале поєднання розсипчастого пісочного тіста, масляного крему і горіхів. Для випічки знадобиться велике деко, а краще два, і пекарський папір. Як шаблон можна взяти тарілку або кришку від каструлі.

novorichnij-tort-snizhnij-01-1024x683-9266254

Новорічний торт «Сніжний»

  • Час приготування: 1 година 30 хвилин
  • Кількість порцій: 6-7

Інгредієнти для новорічного торта «Сніжний»

Для тіста:

  • 300 г пшеничного борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 велике яйце;
  • 50 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 чайна ложка пекарського порошку;
  • дрібка солі.

Для крему:

  • 200 г вершкового масла;
  • 90 г білого шоколаду;
  • 1 банка згущеного молока.

Для прикраси:

  • 70 г кокосової стружки;
  • 2 гілочки розмарину.

Спосіб приготування новорічного торту «Сніжний»

Змішуємо в мисці пшеничне борошно з пекарським порошком. У пісочне тісто не обов’язково додавати розпушувач, проте в цьому рецепті новорічного торта розпушувач потрібен!

В окремій мисці виделкою змішуємо велике куряче яйце, цукровий пісок, ванільний цукор і дрібку дрібної кухонної солі.

Охолоджене вершкове масло перетираємо з борошном, поки не отримаємо дрібні крихти, додаємо збите з цукром і сіллю яйце.

Швидко замішуємо тісто на новорічний торт руками. Якщо воно виходить дуже тугим, можна додати столову ложку холодної води або крижаного молока. Скачуємо тісто в колобок, пакуємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

novorichnij-tort-snizhnij-02-1024x683-5038868

Замішуємо тісто

Ділимо тісто на 6 однакових шматочків. З пергаменту для випічки вирізаємо 7-8 квадратів відповідного розміру.

novorichnij-tort-snizhnij-03-1024x683-4188876

Ділимо тісто на 6 однакових шматочків

Кладемо шматок тіста на пергамент, розкатуємо тонко, вирізаємо корж за шаблоном (кришка від каструлі), також розкатуємо інші шматочки. Обрізки збираємо, змішуємо, розкатуємо на пергаменті, з обрізків вийде ще 1-2 коржи.

Кладемо коржі на деко, часто проколюємо виделкою, щоб при випічці пара виходила з тіста і коржі залишилися рівними.

Відправляємо деко в нагріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Точний час випічки коржів для новорічного торту залежить від індивідуальних характеристик духовки і може незначно відрізнятися.

novorichnij-tort-snizhnij-04-1024x683-9330101

Вирізаємо коржі за шаблоном та відправляємо у духовку

Розтоплюємо білий шоколад на водяній бані, охолоджуємо до приблизно 27 градусів.

Збиваємо розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло, поступово додаємо згущене молоко і розтоплений шоколад. В результаті вийде ніжний вершковий крем.

novorichnij-tort-snizhnij-06-1024x683-7802298

Готуємо крем

Коли коржі повністю охолонуть, промазуємо їх кремом.

Збираємо наш новорічний торт «Сніжний». Прошаровуємо коржі кремом так, щоб на прикрасу торта залишилася приблизно 13 загальної кількості крему.

novorichnij-tort-snizhnij-07-1024x683-8203524

Збираємо новорічний торт

Покриваємо боки і верх торта кремом, потім посипаємо кокосовою стружкою.

Новорічний торт «Сніжний» готовий! Ставимо тортик на нижню полицю холодильника приблизно на добу. Перед подачею прикрашаємо гілочками розмарину.

novorichnij-tort-snizhnij-08-1024x683-7682214

Новорічний торт «Сніжний» готовий

Приємного апетиту і з прийдешніми святами!!!

Спробуйте також рецепт «Віденське ванільне печиво — аромат Різдва»

Олена Цинкевич,

Ботанічка.