Торт «Витязь» — дуже смачний, але простий у приготуванні

Знайома вам ситуація, коли хочеться чогось смачненького, а часу і бажання возитися півдня на кухні немає? Тоді ви також оціните швидкий та простий рецепт торту “Витязь”. Складається він з трьох коржів: один з горіхами, другий з родзинками, а третій – з какао. Але “родзинка” смаку – мій улюблений крем із вареного згущеного молока з маслом. Якщо такі інгредієнти вам до смаку, сміливо зберігайте собі цей рецепт – “Витязь” може стати вашим улюбленим тортом.

Торт "Витязь" - смачний та простий у приготуванні

Торт “Витязь” – смачний та простий у приготуванні

Інгредієнти для торту «Витязь»

Для тіста

  • Борошно – 2 скл.;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Цукор – 1,5 скл.;
  • Масло – 200 г;
  • Сметана – 200 г;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Горіхи грецькі – 1 скл.;
  • Родзинки – 1 скл.;
  • Какао-порошок – 2 ст. л.

Для крему

  • Масло вершкове – 200 г;
  • Варене згущене молоко – 1 банка (370 г).

Для прикраси

  • Шоколадка.
Інгредієнти для приготування торту "Витязь"

Інгредієнти для приготування торту “Витязь”

Процес приготування

Збиваємо кілька хвилин яйця з цукром до білого кольору.

Збиваємо спочатку яйця з цукром до білого кольору

Збиваємо спочатку яйця з цукром до білого кольору

Додаємо сметану та м’яке масло і перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно з содою, розмішуємо.

Розділяємо тісто на 3 рівні частини. До першої додаємо какао, до другої частини всипаємо горіхи, а до третьої – родзинки, і перемішуємо.

Розділяємо тісто на три частини та додаємо окремо: горіхи, родзинки, какао

Розділяємо тісто на три частини та додаємо по окремо: горіхи, родзинки, какао

Випікаємо три коржі при температурі 180 градусів до готовності. У мене випікання кожного коржа зайняло десь хвилин 25, це також залежить від духовки.

Випікаємо три коржі при температурі 180 градусів

Випікаємо три коржі при температурі 180 градусів

Обрізаємо нерівні краї, підставляючи кришку відповідного розміру.

Відрізаємо нерівні краї

Відрізаємо нерівні краї

Готуємо крем. Збиваємо масло із вареним згущеним молоком.

Перемазуємо коржі. У мене «глаз – зовсім не алмаз», тому корж з какао вийшов товстіший, ніж два інші. Через це я його розрізала на два коржі і перемазала їх також, щоб торт вийшов м’якший та смачніший.

Наступний крок – прикрашання торту. Тут можете підключити фантазію або просто полити торт розтопленою шоколадкою. Я постаралась­ зробити це кругами, а потім ложкою провести від центру до країв лінії для прикраси.

Тепер найскладніший етап – дочекатися, поки торт просякнеться кремом 🙂 . Він такий cмачний та апетитний, що важко втриматися, щоб не з’їсти його одразу.

Торт "Витязь" можна полити зверху розтопленим шоколадом

Торт “Витязь” можна полити зверху розтопленим шоколадом

Ось такий торт вийшов у мене нашвидкоруч, потішив мене та рідних. Він прекрасно підійде для урочистих подій. Якщо ви не любите горіхи, родзинки чи какао, можна їх не класти або замінити на мак.

Смачної випічки та приємного настрою!

Галина Константинович,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.