Вже кілька років підряд помідори на зиму закриваю тільки за цим рецептом. Полюбила його, бо такі консервовані помідори у власному соку завжди виходять смачними, в міру гострими, а ще – в цій консервації на зиму зовсім нема оцту. Крім того, ціную цей рецепт консервованих помідорів за “2 в 1” – смачні помідори та томатний сік.
Для приготування 7-8 літрових баночок маринованих помідорів за цим рецептом нам знадобиться:
Якщо ви вирощуєте помідори самі, то для приготування соку можете взяти самі негарні (їх все одно перемеле м’ясорубка). Цього року з вирощуванням помідорів у мене не склалося, то ж я купила окремо на сік – дешевші, а на консервацію – вибрала всі рівненькі і красиві.
Важливо! В залежності від того, наскільки рідким вийде томатний сік, у вас буде більше, або менше готової продукції. То ж якщо соку більше, просто приготуйте ще одну баночку з помідорами для консервації. Або закрийте томатний сік без помідорів.
Розмір помідор для консервування має значення. Ідеально — невеликі помідори-сливочки. Їх багато ляже в банку.
Ось і вся премудрість. Цього року я зробила одразу дві порції. На всю зиму томатів не вистачить, але ще заготую аджику з хроном.
Важливо! Зберігати такі мариновані помідори, як і всю консервацію без оцту, треба в прохолодному місці.
Смакуйте на здоров’я!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.
Сохранить
Сохранить