Кабачки – чи не найпопулярніший овоч серед українських господинь для заготовок на зиму. За лідерство в консервації з ними можуть посперечатися хіба що помідори чи огірки. Кабачки маринують, з них роблять смачну ікру і безліч різноманітних салатів. Але особливої уваги заслуговують рецепти консервації з кабачків, які не вимагають тривалого часу на приготування і використання оцту. Адже багатьом і дорослим, і малим не рекомендується вживати консервацію з оцтом. Ми вже ділилися з читачами ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ рецептом кабачкової ікри без оцту і майонезу, а сьогодні публікуємо рецепт кабачків в томатному соусі від Людмили Воропаєвої.
Важливо! Вся консервація, приготовлена без використання оцту, має зберігатися в прохолодному приміщенні або в холодильнику. Оцет – потужний консервант. Без нього при кімнатних температурах овочі в банках зимових заготовок можуть забродити.
Кабачки миємо, нарізаємо кружальцями. Людмила радить вибирати для цього рецепту невеликі в діаметрі плоди, щоб кружальця вільно проходили в банку. Підсолюємо і залишаємо на півгодинки кабачки в спокої, щоб вони пустили сік. Після чого зливаємо рідину, а кабачки кладемо в каструлю, де вони будуть тушитися.
До кабачків додаємо порізану кільцями цибулю, заливаємо овочі томатним соком (або розведеною томатною пастою), додаємо ложку томатної пасти і на малому вогні варимо наші кабачки в томатному соусі на зиму 30 хвилин.
Через півгодини додаємо сіль, цукор, олію, подрібнену зелень, інші спеції і продовжуємо тушити ще 10 хвилин. Одразу по цьому розкладаємо кабачки в томатному соусі по стерилізованих банках. Закриваємо кришками і закутуємо до повного вистигання.
Консервовані кабачки готові. Зберігаємо в прохолодному місці.
Хай вам буде смачно взимку!
Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,
Спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.