Кекс з халвою

З першого погляду – це, начебто, звичайний кекс. Проте всього один новий інгредієнт — халва — і отримуємо новий незвичний смак. З ним кекс – вже не буденна випічка, а справжній святковий смаколик. Додайте «зимових» аксесуарів, і ваші гості точно оцінять цей ефектний десерт у новорічні свята. Якщо полюбляєте швидку святкову випічку, вам сподобаться і ароматне віденське ванільне печиво, яке в моїй сім’ї, зазвичай, дуже популярне саме на новорічні свята.

Кекс з халвою

Кекс з халвою

Інгредієнти для кексу з халвою

  • Яйця — 3 штуки;
  • Цукор —150 грамів;
  • Ванільний цукор —10 грамів;
  • Натуральний йогурт — 200 грамів;
  • Борошно — 200 грамів;
  • Рослинна олія — 100 мл;
  • Халва — 100 грамів;
  • Горіхи — 50 грамів;
  • Розпушувач —10 грамів.

Для глазурі:

  • Цукрова пудра — 100 г;
  • Лимонний сік — 3 чайні ложки.

Інгредієнти для кексу з халвою

Інгредієнти для кексу з халвою

Спосіб приготування кексу з халвою

Яйця добре збиваємо з цукром, додаємо ванільний цукор.

Продовжуючи збивати, додаємо йогурт, рослинну олію. Борошно з розпушувачем попередньо просієюмо і додаємо в тісто. Ще раз все збиваємо.

Кладемо в тісто шматочки халви і, за бажання — горіхи. Я використовую для цього рецепту кексу з халвою мигдальні пелюстки.

Все добре перемішуємо та виливаємо тісто у форму, попередньо вистелену пергаментом.

Виливаємо тісто у форму, попередньо вистелену пергаментом

Виливаємо тісто у форму, попередньо вистелену пергаментом

Можна просто змастити форму маслом та присипати борошном. Не забуваємо при цьому струсити зайву муку. Це буде, так звана, «французька сорочка», яка запобігає прилипанню готової випічки до форми.

Ставимо тісто в попередньо нагріту духовку при температурі 180 градусів за Цельсієм. Випікається кекс з халвою близько 40 хвилин, але може знадобитися й більш тривалий час — враховуйте особливості своєї духовки. Через 30 хвилин можна накрити кекс фольгою для уникнення пригорання його верхньої частини.

Випікаємо кекс з халвою при температурі 180 °C

Випікаємо кекс з халвою при температурі 180 °C

Охолоджуємо кекс та прикрашаємо лимонною глазур’ю. Для її приготування з’єднуємо лимонний сік і цукрову пудру. Ретельно перемішуємо блендером. Густоту глазурі регулюємо додаючи сік або цукрову пудру. Зверху кекс з халвою і горіхами можна прикрасити сезонними фруктами або цукатами.

Кекс з халвою готовий!

Кекс з халвою готовий!

Бажаємо вам смачних свят! А щоб вони були дійсно смачними, не лінуйтеся готувати домашню різдвяну випічку, наприклад, англійський різдвяний торт або німецький штоллен.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

 

Tagged . Bookmark the permalink.