Французькі млинці «Креп Сюзетт» – апельсинова насолода

Ці млинці на молоці є класикою в ресторанах Європи та впізнаваною стравою французької кухні. Своєю появою вони завдячують французькій актрисі Сюзетт Рейхенберг, якій шеф-кухар одного з відомих ресторанів запропонував спробувати млинці на молоці в апельсиновому сиропі. Це досить таки не складний рецепт, по силі навіть кухарям-початківцям. А задоволення, яке ви отримаєте, смакуючи млинці «Креп Сюзетт», перевершить всі ваші сподівання.

Млинці на молоці під апельсиновим сиропом

Млинці на молоці «Креп Сюзетт»

Інгредієнти для млинців на молоці «Креп Сюзетт»

Для млинців на молоці:

  • 2 яйця;
  • 2 ст. ложки (з хорошим верхом) борошна;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 2 ст. ложки рослинної олії без запаху;
  • 200 мл молока;
  • Дрібка солі.

Для сиропу:

  • 2 апельсини;
  • Цедра одного апельсину;
  • 2-5 ст. ложок цукру;
  • 2 ст. ложки вершкового масла.

Спосіб приготування французьких млинців

Змішуємо всі інгредієнти для млинців на молоці в одній ємності й отримуємо тісто. Воно спочатку буде досить рідке. Йому треба дати постояти приблизно 30 хвилин. Буде помітно, що за цей час тісто стало більш густим (клітковина набухла).

А поки тісто на млинці на молоці доходить до потрібної консистенції, видавимо сік з одного апельсину, а другий розберемо на частинки та поріжемо кожну на кілька шматочків. Треба відзначити, що можна готувати сироп і тільки з апельсинового соку.

З апельсинів можна швидко приготувати смачний і вишуканий десерт — апельсини в шоколаді.

Якщо ми використовуємо спеціальну сучасну сковорідку для млинців, то змащувати її для їх смаження вже не треба. А ось якщо використовується стара добра чавунна сковорода, то краще злегка змастити її за допомогою пензлика олією.

Починаємо смажити наші млинці на молоці. Смажити їх одне задоволення, скажу я вам. З цієї кількості тіста у мене вийшло 8 млинців.

На окремій сковороді з товстим дном змішуємо апельсиновий сік, шматочки та цедру апельсину з 2-5 столовими ложками цукру і починаємо трохи уварювати. Помішувати при цьому не треба. Як тільки ви побачили, що сік починає карамелізуватися — додайте вершкове масло. Наш сироп готовий!

Тепер укладаємо в нього наші млинці на молоці, складені в 4 рази, і продовжуємо на повільному вогні прогрівати їх. Перевертаємо і чекаємо коли вони просочаться сиропом з двох сторін.

Ось в цей момент можна додати зверху трохи апельсинового лікеру або коньяк і підпалити. Фламбірування, звичайно ж, зовсім не обов’язкове. У будь-якому випадку, просочившись апельсиновим соусом, млинці за цим рецептом вони божественні!

До речі, можна приготувати такі млинці з використанням і соку мандарину.

Пробуйте! Експериментуйте! І нехай вам буде смачно!

Якщо полюбляєте випікати млинці, спробуйте приготувати з них смачний десерт — святковий торт з млинців і фруктів, або поживну закуску — млинцевий м’ясний торт.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.