Біскотті — італійське сухе печиво. У перекладі означає «двічі спечене». Традиційно випікається із додаванням мигдалю та сухофруктів. Але ми сьогодні трохи відступимо від рецепта і додамо до тіста гарбузове пюре. Запевняю вас, навіть якщо ви не любите страви з гарбуза, рецепт цього печива вам дуже сподобається!
Для початку займемося гарбузом. Миємо його, чистимо, звільняємо від насіння та запікаємо в духовці.
До готового гарбуза додаємо сік і цедру лимону і за допомогою занурювального блендера доводимо до однорідного стану.
Добре збиваємо яйця з цукром, додаємо пом’якшене вершкове масло та наше гарбузове пюре. За бажання додаємо ванільний цукор та куркуму для яскравішого кольору біскотті з гарбузом.
Борошно змішуємо з розпушувачем та просіваємо. В отриману суміш додаємо сіль, поступово — борошно, добре вимішуючи. Його може піти трохи більше, все залежить від розміру яєць та вологості борошна.
Додаємо у тісто мигдальні горіхи та в’ялену журавлину. Мигдальні горіхи для цього рецепту не треба звільняти від шкірки. Можна замінити журавлину на інші сухофрукти, а також міняти їх кількість.
Тісто виходить злегка липким. Скачуємо його в кулю, обертаємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник мінімум на 30 хвилин.
Читайте також наш рецепт Італійське печиво біскотті своїми руками.
Коли час минув, дістаємо наше тісто з холодильника. Ділимо його на 4 частини, розкатуємо кожну в ковбаску товщиною близько 3 см.
Кладемо наші батончики-ковбаски на деко на деякій відстані одну від одної та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікається біскотті близько 30 хвилин (до золотистого кольору).
Нехай злегка охолонуть і потім за допомогою гострого ножа розрізаємо їх навскоси на шматочки шириною близько 1,5 см. Перевертати їх не треба, просто розсуньте їх в довільному порядку. Це буде виглядати приблизно так.
Відправляємо наші біскотті з гарбузом знову в духовку хвилин на 10-15. Пам’ятаєте, чому у них така назва? Додатковий час можна змінювати за своїми уподобаннями. В Італії біскотті подають з вином, в тому числі. Тому можна спокійно опускати їх в келих або вмочувати в чашці з кавою, як сухарі.
Зберігається таке сухе печиво дуже довго, тому є сенс збільшувати порцію. Воно того варте!
Спробуйте також приготувати до кави «Домашнє печиво з грушами – смачно і швидко»
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.