Біскотті з гарбузом — італійське сухе печиво

Біскотті — італійське сухе печиво. У перекладі означає «двічі спечене». Традиційно випікається із додаванням мигдалю та сухофруктів. Але ми сьогодні трохи відступимо від рецепта і додамо до тіста гарбузове пюре. Запевняю вас, навіть якщо ви не любите страви з гарбуза, рецепт цього печива вам дуже сподобається!

Біскотті з гарбузом

Біскотті з гарбузом

Інгредієнти для біскотті з гарбузом

  • Гарбуз — 120 г;
  • Борошно — 300 г;
  • Вершкове масло — 70 г;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Цукор — 130 г;
  • Сіль — ½ ч. ложки;
  • Розпушувач — 1 ч. ложка;
  • Цедра одного лимону;
  • Сік лимону — 1 ч. ложка;
  • Мигдальний горіх (можна замінити на інші горіхи чи насіння, наприклад, гарбузове) — 80 г;
  • В’ялена журавлина або інші сухофрукти — 50 г.

Інгредієнти для біскотті з гарбузом

Інгредієнти для біскотті з гарбузом

Спосіб приготування біскотті з гарбузом

Для початку займемося гарбузом. Миємо його, чистимо, звільняємо від насіння та запікаємо в духовці.

Запікаємо гарбуз

Запікаємо гарбуз

До готового гарбуза додаємо сік і цедру лимону і за допомогою занурювального блендера доводимо до однорідного стану.

Добре збиваємо яйця з цукром, додаємо пом’якшене вершкове масло та наше гарбузове пюре. За бажання додаємо ванільний цукор та куркуму для яскравішого кольору біскотті з гарбузом.

Збиваємо яйця з цукром, додаємо вершкове масло та гарбузове пюре

Збиваємо яйця з цукром, додаємо вершкове масло та гарбузове пюре

Борошно змішуємо з розпушувачем та просіваємо. В отриману суміш додаємо сіль, поступово —  борошно, добре вимішуючи. Борошна може піти трохи більше, все залежить від розміру яєць та вологості борошна.

Додаємо у тісто мигдальні горіхи та в’ялену журавлину. Мигдальні горіхи для цього рецепту не треба звільняти від шкірки. Можна замінити журавлину на інші сухофрукти, а також міняти їх кількість.

Тісто виходить злегка липким. Скачуємо його в кулю, обертаємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Читайте також наш рецепт Італійське печиво біскотті своїми руками.

Замішуємо тісто

Замішуємо тісто

Коли час минув, дістаємо наше тісто з холодильника. Ділимо його на 4 частини, розкатуємо кожну в ковбаску товщиною близько 3 см.

Ділимо тісто на 4 частини та розкатуємо кожну в ковбаску

Ділимо тісто на 4 частини та розкатуємо кожну в ковбаску

Кладемо наші батончики-ковбаски на деко на деякій відстані одну від одної та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.

Відправляємо тісто в розігріту до 180 градусів духовку

Відправляємо тісто в розігріту до 180 градусів духовку

Випікається біскотті близько 30 хвилин (до золотистого кольору).

Випікаємо «ковбаски» близько 30 хвилин до золотистого кольору

Випікаємо «ковбаски» близько 30 хвилин до золотистого кольору

Нехай злегка охолонуть і потім за допомогою гострого ножа розрізаємо їх навскоси на шматочки шириною близько 1,5 см. Перевертати їх не треба, просто розсуньте їх в довільному порядку. Це буде виглядати приблизно так.

Розрізаємо «ковбаски» навскоси на шматочки шириною близько 1,5 см

Розрізаємо «ковбаски» навскоси на шматочки шириною близько 1,5 см

Відправляємо наші біскотті з гарбузом знову в духовку хвилин на 10-15. Пам’ятаєте, чому у них така назва? Додатковий час можна змінювати за своїми уподобаннями. В Італії біскотті подають з вином, в тому числі. Тому можна спокійно опускати їх в келих або вмочувати в чашці з кавою, як сухарі.

Біскотті з гарбузом готове

Біскотті з гарбузом готове

Зберігається таке сухе печиво дуже довго, тому є сенс збільшувати порцію. Воно того варте!

Спробуйте також приготувати до кави «Домашнє печиво з грушами – смачно і швидко»

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Метки: , , . Закладка Постоянная ссылка.