Біскотті з гарбузом — італійське сухе печиво

Біскотті — італійське сухе печиво. У перекладі означає «двічі спечене». Традиційно випікається із додаванням мигдалю та сухофруктів. Але ми сьогодні трохи відступимо від рецепта і додамо до тіста гарбузове пюре. Запевняю вас, навіть якщо ви не любите страви з гарбуза, рецепт цього печива вам дуже сподобається!

biskotti-z-garbuzom-01-1024x768-8178259

Біскотті з гарбузом

Інгредієнти для біскотті з гарбузом

  • Гарбуз — 120 г;
  • Борошно — 300 г;
  • Вершкове масло — 70 г;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Цукор — 130 г;
  • Сіль — ½ ч. ложки;
  • Розпушувач — 1 ч. ложка;
  • Цедра одного лимону;
  • Сік лимону — 1 ч. ложка;
  • Мигдальний горіх (можна замінити на інші горіхи чи насіння, наприклад, гарбузове) — 80 г;
  • В’ялена журавлина або інші сухофрукти — 50 г.

biskotti-z-garbuzom-03-1024x768-9640308

Інгредієнти для біскотті з гарбузом

Печиво біскотті — рецепт приготування

Для початку займемося гарбузом. Миємо його, чистимо, звільняємо від насіння та запікаємо в духовці.

biskotti-z-garbuzom-04-1024x768-4711770

Запікаємо гарбуз

До готового гарбуза додаємо сік і цедру лимону і за допомогою занурювального блендера доводимо до однорідного стану.

Добре збиваємо яйця з цукром, додаємо пом’якшене вершкове масло та наше гарбузове пюре. За бажання додаємо ванільний цукор та куркуму для яскравішого кольору біскотті з гарбузом.

biskotti-z-garbuzom-07-1024x768-7352727

Збиваємо яйця з цукром, додаємо вершкове масло та гарбузове пюре

Борошно змішуємо з розпушувачем та просіваємо. В отриману суміш додаємо сіль, поступово —  борошно, добре вимішуючи. Його може піти трохи більше, все залежить від розміру яєць та вологості борошна.

Додаємо у тісто мигдальні горіхи та в’ялену журавлину. Мигдальні горіхи для цього рецепту не треба звільняти від шкірки. Можна замінити журавлину на інші сухофрукти, а також міняти їх кількість.

Тісто виходить злегка липким. Скачуємо його в кулю, обертаємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Читайте також наш рецепт Італійське печиво біскотті своїми руками.

biskotti-z-garbuzom-05-1024x768-7075365

Замішуємо тісто

Коли час минув, дістаємо наше тісто з холодильника. Ділимо його на 4 частини, розкатуємо кожну в ковбаску товщиною близько 3 см.

biskotti-z-garbuzom-09-1024x768-8087666

Ділимо тісто на 4 частини та розкатуємо кожну в ковбаску

Кладемо наші батончики-ковбаски на деко на деякій відстані одну від одної та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.

biskotti-z-garbuzom-06-1024x768-6685904

Відправляємо тісто в розігріту до 180 градусів духовку

Випікається біскотті близько 30 хвилин (до золотистого кольору).

biskotti-z-garbuzom-10-1024x768-2509574

Випікаємо «ковбаски» близько 30 хвилин до золотистого кольору

Нехай злегка охолонуть і потім за допомогою гострого ножа розрізаємо їх навскоси на шматочки шириною близько 1,5 см. Перевертати їх не треба, просто розсуньте їх в довільному порядку. Це буде виглядати приблизно так.

biskotti-z-garbuzom-08-1024x768-9284418

Розрізаємо «ковбаски» навскоси на шматочки шириною близько 1,5 см

Відправляємо наші біскотті з гарбузом знову в духовку хвилин на 10-15. Пам’ятаєте, чому у них така назва? Додатковий час можна змінювати за своїми уподобаннями. В Італії біскотті подають з вином, в тому числі. Тому можна спокійно опускати їх в келих або вмочувати в чашці з кавою, як сухарі.

biskotti-z-garbuzom-02-1024x768-8250326

Біскотті з гарбузом готове

Зберігається таке сухе печиво дуже довго, тому є сенс збільшувати порцію. Воно того варте!

Спробуйте також приготувати до кави «Домашнє печиво з грушами – смачно і швидко»

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.