Італійське печиво біскотті своїми руками

Плавно наближаємося до зими… Починаємо готуватися до новорічних свят. Але не забуваємо радувати себе та своїх близьких смачненьким! Найпростіше це можна зробити за допомогою домашнього печива. Чомусь класичне італійське печиво «Біскотті» у мене з’являється на столі саме в цю пору року. Готується просто та з доступних інгредієнтів. А чудовий запах домашньої випічки, який воно поширює по всьому будинку, дарує відчуття затишку та свята, що наближається. Спробуйте й ви приготувати біскотті в домашніх умовах. Запевняю вас, це простіше простого!

Печиво біскотті домашнє, фото

Італійське печиво біскотті своїми руками

Інгредієнти для італійського печива біскотті своїми руками

  • Вершкове масло – 120 грамів;
  • цукор – 80-100 г;
  • Яйця – 2 ш.;
  • Борошно – 300-320 грамів;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка;
  • Суміш цукатів і горіхів – 1,5 склянки;
  • Цедра лимона.

Спосіб приготування печива біскотті своїми руками

Вершкове масло розігріваємо і додаємо цукор, ваніль та яйця. Все добре перемішуємо.

Борошно просіваємо, додаємо розпушувач. Поступово додаємо борошно в вершкову суміш. Вимішуємо.

Горіхи можна взяти будь-які. Це може бути мікс з різних горіхів, необхідно просто порубати їх до однакового розміру.

Ізюм без кісточки потрібно попередньо помити і обсушити. Додамо також в’ялену вишню та черешню. Треба відзначити, що набір цукатів може бути дуже різним, залежно від уподобань.

Дивіться також рецепти печива нашої публікації 10 простих рецептів печива на кожен день.

Додаємо горіхи та цукати в тісто.

Вологими руками сформуємо з тіста два батончики шириною 10 см та укладемо на деко, застелене пергаментом.

Випікаємо італійське печиво біскотті при температурі 180 градусів близько 20-25 хвилин, до зарум’янювання.

Дістаємо наші батончики з духовки і даємо охолонути трохи — хвилин 10. Потім розрізаємо під кутом 45 градусів на шматочки шириною 2-2,5 см і відправляємо знову в духовку ще хвилин на 10.

Тепер ви розумієте, чому в перекладі з італійського «біскотті» означає «двічі спечений»?

Гарного вам чаювання!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Попередня стаття
Індича рулька з овочами