Бананові кекси, рецептом яких поділюся в цій публікації, смачні й самі по собі — без будь-яких доповнень. Але прикрашені сливами вони мені подобаються найбільше. Кисло-солодкий смак слив ідеально підкреслює солодкість і ніжність кексів з бананів і при цьому випічка зі сливами виглядає завжди дуже вишукано. Замість слив можна використати малину, вишню, виноград, шматочки персику чи інших фруктів, ягід. А можна просто спекти бананові кекси без нічого, притрусити через ситечко цукровою пудрою і матимете готову домашню випічку до чаю буквально за пів години. До речі, я завжди частину кексів прикрашаю фруктами чи ягодами, а частину — ні, щоб задовольнити смаки всіх членів родини.
Тісто для бананових кексів готується лічені хвилини. Розминаємо виделкою в пюре 2 банани. Додаємо до них 80 г цукру і 120 мл олії. Ретельно перемішуємо. Зверху всипаємо 200 г борошна, на нього — корицю, розпушувач для тіста і ванільний цукор (всього по чайній ложці). Замішуємо тісто ложкою. Воно виходить досить густим.
Формочки на бананові кекси змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Зайве — струшуємо. Виходить так звана «французька сорочка», яка дозволяє спекти кекси й без зусиль дістати їх з форми.
Викладаємо тісто в формочки, приблизно на половину їх глибини, мокрими руками поправляємо верх і «садимо» ягідку чи шматочок фрукта. Випікаємо бананові кекси в духовій шафі, розігрітій попередньо до 180 градусів, приблизно 20 хвилин.
Спробуйте також приготувати бананові кекси на кефірі з медом.
Кекси за цим рецептом абсолютно пісні, тому малокалорійні. При цьому зберігають м’якість і на наступний день.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.