Влітку на дачі ми частенько влаштовуємо посиденьки з друзями і, звичайно, готуємо щось смачненьке на мангалі: шашлик зі свинини, курячі крильця чи рибу на грилі… (Якщо чесно, то посиденьки на дачі у нас не тільки влітку, бо ніщо так не зігріває взимку, як колективний бограч, приготований на плиті грубки 🙂 ). Одного разу хтось запропонував запекти шампіньйони з сиром на гриль-решітці. І ця швидка закуска так всім сподобалася, що на дачу без грибів ми рідко коли їздимо. Це настільки простий рецепт, що він не міг не стати улюбленим і на нашій кухні. Бо шампіньйони з сиром легко можна запекти і в звичайній духовці. В цій статті я розкажу, як можна трохи ускладнити рецепт і зробити фаршировані шампіньйони. При цьому їх начинка може бути яка завгодно!
Додавайте в скарбничку своїх рецептів нові салати до столу. Святкові, смачні, корисні і красиві — саме те, що треба на святковий стіл!
Якщо зовсім по-простому, то вам знадобляться тільки гриби та сир.
При цьому якість сиру має величезне значення. Якось сир «Російський» виробника «Ферма» трохи зіпсував нам настрій. Бо він не плавиться. Від слова — зовсім. Шматочки сиру, які були покладені в шапочки грибів, після смаження на грилі так і залишилися шматочками сиру, хіба трохи змінили форму, але зовсім не потекли та не засмажилися, скільки ми їх не тримали на вогні.
У нас рецепт фаршированих грибів, тож збільшимо список продуктів. Отже, нам знадобиться:
Як виростити шампіньйони вдома? Читайте у нашому матеріалі «Вирощування грибів шампіньйонів вдома – досвід»
Ви вже зрозуміли, що дачний варіант цієї страви: відокремити шапочки грибів від ніжок, покласти туди нарізаний кубиками сир — і на гриль хвилин на десять. Стежте, щоб не було великого вогню, бо гриби просто згорять. Вони мають томитися.
Можна до того, як класти сир, покласти в шапочку гриба трохи жирної сметани чи майонезу. Буде ще смачніше.
Якщо готуєте вдома, можна трохи почаклувати над начинкою. Цього разу я подрібнила ніжки грибів ножем, натерла на тертушці залишки голландського сиру та моцарели, додала зелену цибулю і все добре перемішала. Начинки вийшло більше, ніж треба. Тож її залишки я використала наступного дня для приготування яєшні.
Застеляємо деко папером для випікання. Викладаємо шапочки грибів, в які ми щедро поклали нашу начинку (можна навіть трохи втрамбувати). І включаємо духовку на 180 градусів хвилин на 10-15. Коли побачили, що сир розплавився, покладіть зверху на кожен грибочок півложечки жирної сметанки… І знову в духовку, щоб сметана взялася скоринкою.
Дістаємо наші фаршировані шампіньйони з духовки, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Експериментуйте з начинками і кожного разу дивуйте своїх близьких чимось новеньким!
Смачного!
Дивіться також рецепт швидких маринованих шампіньйонів.
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.