Рецепт полуничного варення з розмарином і бальзамічним оцтом

Здавалося б, ну кого зараз можна здивувати полуничним варенням? В Україні варення з полуниці – така ж обов’язкова заготовка на зиму, як мариновані огірочки. А ви пробували полуничне варення з розмарином і бальзамічним оцтом? А воно є! І дуже смачне! І готується просто – варити лічені хвилини. І ви можете зробити таке пікантне полуничне варення своїми руками, слідуючи покроковому рецепту з фото від Людмили Воропаєвої. Поки ще є полуниця, не полінуйтеся заготовити кілька баночок, особливо, якщо любите дивувати гостей. Це той самий випадок, коли у вас проситимуть рецепт.

Полуничне варення з розмарином і бальзамічним оцтом

Полуничне варення з розмарином і бальзамічним оцтом

Інгредієнти для полуничного варення з розмарином і бальзамічним оцтом

Для того, щоб приготувати 1 літр готового продукту нам знадобляться наступні інгредієнти і в таких пропорціях:

  • Свіжа полуниця – 1 кг;
  • Цукор – 1 кг;
  • Бальзамічний оцет – 150 мл;
  • Гілочка розмарину.

Як бачите, нічого особливого не потрібно. Бальзамічний оцет можна купити в кожному супермаркеті, а розмарин, можливо, росте у вас в саду чи навіть на підвіконні.

Як вирощувати розмарин в домашніх умовах, читайте у нас.

Якщо поки ви не вирощуєте розмарин, його гілочки також можна придбати на базарі чи в овочевих крамничках. А якщо таки не знайдете розмарину, можете використати пряні трави, які маєте в наявності – чебрець, наприклад. Він надасть полуничному варенню ту саму родзинку – ароматну нотку улюбленого запаху.

Інгредієнти для полуничного варення

Інгредієнти для полуничного варення

Спосіб приготування полуничного варення з розмарином і бальзамічним оцтом

Як і будь-які заготовки з ягід, полуничне варення починаємо готувати з того, що чистимо і миємо плоди. Наступний крок – засипаємо їх цукром на 2 години і залишаємо в спокої.

Засипаємо ягоди цукром на дві години

Засипаємо ягоди цукром на дві години

Після цього доводимо полуницю з цукром, періодично помішуючи, до кипіння і вливаємо бальзамічний оцет. На цьому ж етапі додаємо і розмарин чи інші трави.

Варимо варення лише 5 хвилин. Звичайно, не залишаємо його наодинці – знімаємо пінку і помішуємо, щоб не пригоріло.

Варимо варення з полуниці лише 5 хвилин

Варимо варення з полуниці лише 5 хвилин

Через 5 хвилин після того, як почало кипіти, знімаємо варення з вогню і залишаємо вистигати при кімнатній температурі. Найкраще залишити його охолоджуватися на цілу ніч. За цей час воно не тільки схолоне, а й натягнеться ароматами розмарину і бальзаміну.

Зранку прокидаємося, випиваємо чашечку запашної кави і згадуємо про варення з полуниці 🙂 Знову ставимо його на вогонь і повторюємо процедуру – доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 5 хвилин.

Виймаємо з варення розмарин і гарячим розливаємо по стерилізованим баночкам. Людмила зверху додає по ложці лікеру з полуниці чи просто горілки для пікантності і кращого зберігання продукції.

Варення з полуниці готове!

Варення з полуниці готове!

Зберігаємо таке домашнє варення з полуниці в холодильнику чи погребі. Смакуємо з задоволенням та радо пригощаємо гостей. Смачного!

Полуничне варення з додаванням розмарину і бальзамічного оцту - дуже запашне!

Полуничне варення з додаванням розмарину і бальзамічного оцту – дуже запашне!

Якщо любите приємно дивувати гостей, вам буде цікаво прочитати наш матеріал “Життя за містом. 20 ідей, щоб здивувати гостей”, а інші цікаві рецепти Людмили Воропаєвої зі смаком літа шукайте на нашій літній кухні.

Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,

Спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *