Апельсини в шоколаді — створити вишуканий десерт просто!

Апельсини в шоколаді – вишуканий десерт, який готується не швидко (бо апельсини спочатку півгодини варять, а потім годину сушать), але особливих зусиль від вас він не вимагатиме. При цьому в результаті ви отримаєте оригінальні і смачні солодощі, які не соромно буде навіть комусь подарувати. А якщо ви не полінуєтеся і знайдете під цей десерт гарну металеву коробочку, то це вже буде не тільки смачний, а й вишуканий подарунок!

Апельсини в шоколаді — створити вишуканий десерт просто!

Апельсини в шоколаді — створити вишуканий десерт просто!

Інгредієнти для апельсинів в шоколаді

  • 1 кг апельсинів (4 шт.);
  • 600-700 грамів цукру;
  • 300 мл води;
  • 1 лимон;
  • спеції за смаком;
  • плитка чорного шоколаду.

Спосіб приготування апельсинів в шоколаді

Варимо сироп із зазначених інгредієнтів – вода, цукор, сік лимону – на невеликому вогні, помішуючи, поки цукор остаточно не розчинеться. Можна також й шкурки лимону відправити в сироп.

Сироп, який потім залишиться після варки апельсинів, можна використовувати повторно для приготування наступної партії. Для цього додамо до нього трошки цукру. Також його можна використовувати для просочення коржів, для приготування компоту або додавати в чай!

Відносно спецій думки можуть різнитись. Тут у всіх смаки різні. Я беру 2 штуки гвоздики, ванільний цукор і корицю.

Апельсини добре миємо, нарізаємо кружальцями.

Нарізаємо апельсини на кружечки

Нарізаємо апельсини на кружечки

Беремо каструлю з широким дном, можна й просто глибоку сковороду. Викладаємо кружальця апельсинів і заливаємо гарячим сиропом.

Викладаємо кружечки апельсинів і заливаємо гарячим сиропом

Викладаємо кружечки апельсинів і заливаємо гарячим сиропом

Варимо на середньому вогні близько 30 хвилин. За цей час перевертаємо апельсини кілька разів. Нам необхідно досягнути зміни світлої частини апельсина.

Зварені апельсини викладаємо на сито і даємо стікти сиропу.

Зварені апельсини викладаємо на сито

Зварені апельсини викладаємо на сито

На застелене фольгою деко викладаємо кружальця апельсинів і ставимо в розігріту духовку. Сушимо при температурі 120 градусів близько години. Можна перевернути всередині процесу.

На застелене фольгою деко викладаємо кружальця апельсинів і ставимо в розігріту духовку

На застелене фольгою деко викладаємо кружальця апельсинів і ставимо в розігріту духовку

Після цього даємо охолонути апельсинам в духовці, трохи її відчинивши.

Якщо хочеться — розрізаємо кружальця на половинки.

Можемо розрізати кружечки апельсинів на половинки

Можемо розрізати кружечки апельсинів на половинки

На водяній бані розтоплюємо плитку шоколаду. І занурюємо кожен апельсиновий шматочок в розтоплений шоколад. Розкладаємо на блюдо, застелене харчовою плівкою. Щоб економніше використати шоколад, можна набирати його ложкою і поливати половинки апельсинів з одного і іншого боку.

Після застигання шоколаду викладаємо апельсини в коробку або іншу зручну ємність з кришкою.

Апельсини в шоколаді готові!

Апельсини в шоколаді готові!

За бажання на останньому етапі в шоколад можна додати суміш перців або інші спеції.

Не треба боятися експериментувати — розділіть порцію шоколаду на дві частини і додайте в одну з них спеції. Можна додати й мелені горіхи. Тоді у вас буде повне право говорити про ексклюзивність цього десерту.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *