Що таке духмяні трави, знає кожна людина, яка захоплюється кулінарією. На будь-якій кухні знайдуться баночки чи пакетики з висушеними петрушкою, лавровим листом, чебрецем, шавлією або розмарином. Але цю зелень на підвіконні можна вирощувати у себе вдома. Коли ви захочете додати до страви гілочку чебрецю або декілька листочків базиліка, вони будуть завжди під рукою. Кімнатне вирощування духмяних трав не дасть вам достатньо зелені для сушки та заморозки, але це і не потрібно! Заготовити сухі трави ви зможете влітку з грядок чи базару. Але коли вам знадобиться парочка свіжих листочків, на допомогу прийде ваш город на підвіконні. Виглядати він може по-різному, але завжди пряні трави на підвіконні — це красиво і ароматно. Ми зібрали 40 ідей таких домашніх «грядок» із духмяними травами вдома для вашого натхнення.

duxmyani-travi-vdoma-50-idej-z-foto-01-1024x683-7778301

Духмяні трави вдома — 40 ідей з фото

Які трави і для яких страв можна вирощувати вдома на підвіконні?

Перш ніж купувати насіння, потрібно визначитися які трави вам необхідні, в залежності від їх призначення. Ось основні з них:

Базилік. Листя кладуть до супів, соусів до пасти, додають до оцту для ароматизації, використовують при приготуванні м’ясних страв та салатів. До речі, базилік можна вирощувати вдома і в якості мікрозелені. Всі деталі процесу — в нашій статі про вирощування мікрозелені в домашніх умовах.

Петрушка. Додають до супів, гарнірів, перших та других страв, кладуть в салати, приправи, соуси та інше.

Кріп. Додають до перших та других страв, салатів, випічки. Прекрасно поєднується із м’ясом, рибою, йде у соління й маринади. З кропом навіть заварюють чай.

Розмарин. Додають до чаю, випічки, м’ясні та овочеві страви.

Зелена цибуля. Додають до страв з яєць, салатів, супів, у вершкове масло, сири, соуси до м’яса та риби.

Кмин. Листя додають до салатів, соусів та супів, чаю, насіння використовують для ароматизації печива, хліба, салатів та сирів.

Меліса та м’ята. Додають до супів, риби, м’яса та овочів, а також у чай.

Чебрець. Додають до чаю, це хороша приправа для птиці, риби, тушкованих страв, супів, сиру, томатних соусів, яєць та рису.

Орегано. Приправа для страв з м’яса, птиці та свинини, соуси, особливо добре поєднується з томатами.

Духмяні трави вдома — фото без коментарів

Натхнення!

ЗЕЛЕНА САДИБА.