Гарбуз тепер запікаю тільки так — фарширую!

Запечений гарбуз в духовці з м’ясом і картоплею — це не тільки дуже смачно, а ще й красиво і навіть вишукано, якщо хочете. Для запікання цього разу я використала невеличкі гарбузики, які вирощувала з декоративними цілями, але виявилося, що вони ще й дуже смачні. Їх вага приблизно 500 г кожен, але ви можете взяти будь-який круглий гарбуз, який влізе у вашу духовку. І буде у вас один великий фарширований красивенний і смачнющий запечений гарбуз з м’ясом і картоплею. Подробиці рецепта далі в статті.

Запечений гарбуз в духовці з м'ясом

Запечений гарбуз, фарширований м’ясом і картоплею

Інгредієнти для запеченого гарбуза з м’ясом і картоплею

Всі інгредієнти для цього рецепту навожу орієнтовно, адже вага начинки має відповідати величині гарбуза. Орієнтуйтеся на свій гарбуз, чи гарбузики. Я цього разу запікала чотири порційні гарбузи з приблизною вагою 500 г кожен. Для начинки використала:

  • 4 середні картоплини;
  • одну велику цибулину;
  • 500 г курячої грудинки (з такого філе виходить дуже дієтичний варіант, смачніше буде, якщо використати свинину, або філе з курячих стегенець, або до курячої грудинки додати сало в пропорції 3 до 1);
  • 200 г сметани (можна замінити вершками);
  • олія для смаження цибулі;
  • часник, сіль, перець та інші спеції — на смак.

Запечений гарбуз в духовці — рецепт приготування

Спочатку підготуємо гарбузи. Миємо, обережно відрізаємо «шапочку», намагаємося не відірвати хвостик, бо без нього не так красиво. Ложкою чистимо середину гарбузів чи гарбуза від насіння. Тепер займемося начинкою.

Підготовлені гарбузи до запікання

Готуємо гарбузи до запікання

З начинкою фаршированих запечених гарбузів ви можете пофантазувати на свій смак. Можна начинити гарбузи тільки м’ясом, можна м’ясом і овочами, а можна навіть зробити солодкі порційні гарбузики, приготувавши в них кашу. Рецепт гарбузової каші дивіться за посиланням.

Для начинки я цього разу обсмажила цибульку до золотистої скоринки, порізала невеличкими кубиками картоплю і куряче філе і все перемішала. Якщо будете готувати зі свинини, то краще обсмажити м’ясо для запікання гарбуза разом з цибулею. Курку також можна обсмажити, але готується вона швидко, то ж запечений гарбуз з недопеченим м’ясом в цьому випадку не загрожує.

Начинка до фаршированих гарбузів

Моя начинка до фаршированих гарбузів — картопля, філе куряче і цибуля

Я дуже рекомендую до курячого філе додавати бекон чи сало, буде набагато смачніше. Але, якщо, як я, хочете зменшити калорійність цієї страви з гарбуза, то беріть чисте куряче філе.

До начинки додаємо улюблені спеції, сметану чи вершки, солимо, перчимо і викладаємо її в гарбузи. Зверху можна посипати сиром чи покласти ложку сметани, як я сьогодні. Накриваємо гарбузики «шапочками» і ставимо випікатися в розігріту духовку до 180-200 градусів.

В залежності від особливостей духовки і температури, запечений гарбуз буде готовий приблизно через годину. Перевіряйте на готовність не тільки гарбуз, простромивши його зубочисткою, а і начинку — проколюйте і картоплю, і м’ясо. Вони мають бути м’якими. Якщо гарбуз ще твердуватий, але вже почав пригорати зверху, накрийте його фольгою і продовжуйте запікати до готовності.

Запечені фаршировані гарбузи в духовці

Фаршировані гарбузики, запечені в духовці, готові

Подавайте до столу, коли фарширований гарбуз трохи охолоне.

Запікати гарбуз на гарнір можна ще простіше! Дивіться наш інший рецепт запеченого гарбуза в духовці.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.