Якщо ви не любите паштет з печінки, або вам не рекомендують її вживати, то для вас є альтернатива — курячий паштет. Цей вид паштету більш дієтичний, менш жирний. Серед інгредієнтів в цьому рецепті використаний келих шампанського. Звичайно, щоб приготувати такий паштет до сніданку зовсім не потрібно купувати спеціально пляшку. Можна обійтися і без шампанського. Але якщо у вас після якогось святкування залишилося трохи цього напою, або навпаки – свято тільки готується, зробіть м’ясний паштет з шампанським! Не пошкодуєте — воно надасть паштету особливого присмаку, пористості та легкості.
Якщо ви любите печінку, спробуйте також рецепт печінкового паштету з грибами.
Слід відзначити, що вибір м’яса звичайно за вами, але перевага надається курці або індичатині. У мене сьогодні саме філе індички. М’ясо попередньо відварюємо. Ось такий бульйон у нас вийшов — його можна використовувати для приготування перших страв або соусів.
Цибулю та моркву обсмажуємо на олії.
М’ясо та овочі збиваємо в блендері, додаємо спеції за смаком. Додаємо яйця, масло та вершки. Форму, у якій буде випікатися паштет, змащуємо вершковим маслом.
А ось тут починаємо експериментувати. Якщо у вас намічається якесь святкування або просто романтична вечеря, то раджу частину паштету зробити з шампанським. Розділіть фарш на дві частини і в одну з них додайте шампанське.
Викладаємо частину фаршу в форму для випікання та додаємо оливки без кісточок і потім решту фаршу. Злегка змащуємо зверху розтопленим вершковим маслом та відправляємо в духовку. Випікаємо паштет при температурі 180 градусів близько 20 хвилин, до злегка золотистої скоринки. Такий спосіб приготування допомагає зберегти готовий паштет для вживання трохи довше, ніж без запікання.
Дієтичний паштет з індички чи курки готовий. Паштет без використання шампанського безумовно добре підійде для сніданку. Ну а якщо використовувалося шампанське, то і для легкої вечері. До паштету прекрасно підійде свіжоспечений хліб або ваші улюблені тости.
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.