Logo

Торт на воді і без яєць, але з вершковим кремом

Часто нові рецепти попадають на мою кухню за одним із двох сценаріїв: пропадає якийсь продукт або, навпаки, немає в наявності необхідного інгредієнту. Торт без яєць з вершковим кремом з’явився, бо залишилося півлітри жирних вершків, які купувалися з запасом для баношу. Термін придатності 2 дні після відкриття пачки — буде торт, вирішила я. Поки думала над тим, за яким рецептом спекти бісквіт, виявилося, що в холодильнику немає жодного яйця. В магазин йти не хочеться, буду ліпити з того, що є! Загуглила «торт без яєць», і система видала мені десятки цікавих рецептів абсолютно пісних тортиків. Але ж у мене вершки? Буде ще смачніше! Отже спекла пісний бісквіт для торту, а крем зробила з вершків і цукрової пудри. Торт вийшов такий смачний і такий простий в приготуванні, що я не можу цим рецептом з вами не поділитися.

Торт на воді і без яєць, але з вершковим кремом

Торт на воді і без яєць, але з вершковим кремом

Інгредієнти для торту без яєць з вершковим кремом

Для бісквіту без яєць:

  • 480 г борошна;
  • 220 г цукру;
  • 1 ч л солі;
  • 3 ст.л. какао;
  • 2 ч. л. соди;
  • 125 мл олії;
  • 2 ст.л. оцту 9%;
  • 500 мл води.

Для крему:

  • 500 мл вершків жирність 33%;
  • 100 г цукрової пудри.

Для прикрашання:

  • чорний шоколад;
  • заморожені вишні.

Крем може бути яким завгодно. В мене — з вершками, бо вони були в наявності. Дуже цьому торту без яєць підійшов би крем зі сметаною і згущеним молоком (як в рецепті Торту без випічки з лавашу).

Якщо ви притримуєтеся посту, можете зробити пісний крем для цього бісквіту — на основі бананів, наприклад. А зверху залити торт розтопленим чорним шоколадом.

Спосіб приготування торту на воді і без яєць

Одразу напишу, що для випікання цього пісного бісквіту без яєць знадобититься велика форма. Якщо кругла стандартна, то не менше 24 см діаметром і достатньо висока. Тіста багато, бісквіт виходить пишним і дуже високим, ми будемо розрізати його на три коржі. Я використала силіконову форму для випікання кексів з отвором всередині. Вона дуже висока, хоч і менша в діаметрі, і будь-яка випічка в цій формі дуже гарно пропікається у всіх місцях.

Бісквіт готується дуже просто. Вмикаємо духовку на позначці 180 ° С. Складаємо всі сухі інгредієнти в одну посудину і добре перемішуємо. Потім додаємо олію і воду. Воду — поступово, двома частинами.

Перемішуємо до стану, щоб не було грудочок. Я для цього використовую міксер, але це не обов’язково. Руками і вінчиком працювати доведеться довше. І коли вже тісто готове, ми просто виливаємо в нього 2 столові ложки оцту і добре перемішуємо ложкою. Ви одразу побачите, як сода реагує з оцтом.

Не ловіть гав, швидко виливайте тісто у форму і ставте у гарячу духовку. Через 35 хвилин (можливо, 30, залежить від особливостей вашої духовки) вимикайте духовку, але бісквіт звідти не виймайте. Він має там достатньо охолонути.

Я дістала свій бісквіт без яєць з духовки через годину. Він вже був ледь теплий. Дістала з форми. Розрізала на три коржі.

Важливо: вершки для крему мають бути охолодженими! Дістаємо їх з холодильника і одразу збиваємо блендером чи міксером з цукровою пудрою. Буквально пару хвилин і вершки перетворюються на густий і повітряний солодкий крем, який хочеться їсти прямо з миски. Навіть без торту)))

Щедро змащуємо кожен корж нашого торту на воді без яєць вершковим кремом. Склеюємо коржі між собою, зверху — ще багато-багато крему… Посипаємо всю цю білу вершкову красу потертим шоколадом і, якщо є, зайвими на торті не будуть заморожені вишеньки. Все! Відправляємо торт в холодильник на пару годин, а краще — на ніч.

Цей торт на воді без яєць виходить дуже ніжним! Ваші близькі ніколи не здогадаються, що для випікання ви не використали жодного яйця, нуль вершкового масла і молока.

Треба дати, як мінімум, дві години, щоб торт гарно насичився кремом, і можна подавати до чаю

Треба дати, як мінімум, дві години, щоб торт гарно просочився кремом, і можна подавати до чаю

Дивіться також наші рецепти:

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.