Сьогодні пропоную приготувати один із моїх улюблених гарнірів — смажену спаржеву квасолю в соєвому соусі. Це дуже швидко та просто. Я часто готую цей гарнір саме для сніданку, адже він підходить під усе — до яєчні, омлету, каші, макаронів, сосисок, м’яса… Я використовую саме заморожену спаржеву квасолю, бо найчастіше готую цю страву в сезони, коли не вистачає свіжих овочів та вітамінної зелені з городу. Намагаюсь завжди тримати хоча б одну пачку замороженої спаржевої квасолі про всяк випадок в морозилці. Тоді дуже легко приготувати сніданок, обід та навіть вечерю для несподіваних гостей із мінімальним набором продуктів. Смажена спаржева квасоля в соєвому соусі трапляється в меню китайських ресторанів, тому вона стане ідеальним додатком до страв азійської кухні.
Якщо ви використовуєте свіжу спаржеву квасолю, її потрібно підготувати — відрізати кінчики та проварити хвилин 5. А ось заморожену я кидаю одразу смажитись згідно з інструкцією на пакуванні.
Наливаємо у сковорідку рослинну олію (можна взяти оливкову, кунжутну тощо). Нарізаємо часник. Я хочу надати делікатний аромат та смак, тому нарізаю великими пластинами, обсмажую та забираю з олії. Якщо вам подобається більш яскравий часниковий смак, наріжте його дрібно та додайте після квасолі.
У гарно розігріту сковорідку додаємо квасолю. Смажимо 5-7 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.
Додаємо соєвий соус, 2-3 столових ложки, робимо середній вогонь та смажимо ще приблизно 7-10 хвилин. Квасоля має зарум`янитись. Наприкінці додаємо кунжут та перемішуємо. Я подала із кускусом, який запарюється буквально за 5 хвилин. Готово!
Приготуйте також:
Ви можете додати улюблені приправи, а також доповнювати страву на свій смак. Наприклад, наприкінці можна розбити яйце та перемішати, а якщо хочеться повноцінної ситної страви — посмажити квасолю із куркою та морквою.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.