Як часто ми використовуємо сир у випічці? Хоча вироби з сирного тіста готуються швидко і до того ж відрізняються особливою ніжністю. А якщо врахувати, що у цьому рецепті не використовуються яєчні білки (які викликають у деяких алергію) та нема ні грама масла, то рецепт викликає особливу цікавість. Сирні равлики з м’ясною начинкою — це дуже смачно і поживно.
Сир для цього рецепту краще використовувати жирний, він надасть тісту кращу пластичність. Розмішуємо сир, цукор та жовтки у блендері та добре збиваємо. Наприкінці додаємо соду та даємо відпочити масі хвилин п’ять. Оцтом гасити не треба, за нас все зробить сир.
Кладемо нашу масу на стіл, припилений борошном, та додаємо поступово борошно. Його може знадобитися трохи більше, адже сир у всіх різної жирності. В результаті тісто повинне вийти злегка липким. Відправляємо його в холодильник хвилин на 30.
А самі тим часом займемося начинкою. Для м’ясної начинки сирних равликів додатково пропускаємо наш фарш через блендер з невеликою цибулиною та вершками, сіллю та спеціями. Нам треба отримати дуже пластичну масу, яку буде зручно наносити на тісто. Якщо є в наявності в’ялені помідори, то можна сміливо і їх відправити в блендер. Ну а можна для смаку додати оливки — експериментуйте з начинкою!
Аналогічно робимо і з сиром: перетираємо через сито або пропускаємо через блендер та додаємо вершки або сметану, трохи цукру. Якщо ви хочете солодкі равлики, то можна додати цукру побільше.
Дістаємо тісто і ділимо його на частини відповідно до кількості використовуваної начинки. В даному випадку 1/3 піде для равликів з сиром. До речі я зробила сир не тільки не солодким, але ще й додала суміш перців, але це мій вибір.
Тісто розкатуємо на добре припиленому столі в прямокутник товщиною 3-5 мм і змащуємо м’ясною начинкою, за бажання додаємо трохи твердого сиру, посипаючи зверху.
Загортаємо тісто з начинкою у рулет.
Рулет розрізаємо на шматочки шириною до 2 см та розміщуємо, перевернувши, на деко з пергаментним папером. Аналогічно робимо з рештою тіста та сирною начинкою.
Відправляємо наш лист у попередньо нагріту до 200 градусів духовку хвилин на 20, до зарум’янювання.
Наші сирні равлики готові. Це відмінна ідея для тих випадків, коли на вас чекають прогулянка або робота на свіжому повітрі. Вони гарні як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Залишається налити чай в красиву чашку та насолоджуватися останніми теплими днями осені…
Спробуйте також приготувати Сирники з манкою за найпростішим рецептом.
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.