Logo

Сирні равлики з різними начинками

Як часто ми використовуємо сир у випічці? Хоча вироби з сирного тіста готуються швидко і до того ж відрізняються особливою ніжністю. А якщо врахувати, що у цьому рецепті не використовуються яєчні білки (які викликають у деяких алергію) та не використовується ні грама масла, то рецепт викликає особливу цікавість. Сирні равлики з м’ясною начинкою — це дуже смачно і поживно.

syrni-ravliki-01-1024x768-7154144

Сирні равлики

Інгредієнти для сирних равликів

  • Сир кисломолочний (творог) — 380 г;
  • Яєчні жовтки — 4 шт.;
  • Борошно — 1 склянка;
  • Сіль — 1/2 ч. ложки;
  • Цукор — 1 ст. ложка;
  • Сода — 1 ч. ложка.

Для начинки:

  • М’ясний фарш — 300 г;
  • Цибуля — 1 цибулина;
  • Вершки — 50 г;
  • В’ялені помідори — 30 г;
  • Сир кисломолочний— 150 г;
  • Оливкова олія — ​​20 мл;
  • Спеції, сіль.

Спосіб приготування сирних равликів

Творог для цього рецепту краще використовувати жирний, він надасть тісту кращу пластичність. Розмішуємо сир, цукор та жовтки у блендері та добре збиваємо. Наприкінці додаємо соду та даємо відпочити масі хвилин п’ять. Оцтом гасити не треба, за нас все зробить сир.

syrni-ravliki-03-1024x768-5448734

Збиваємо сир з жовтками та цукром

Кладемо нашу масу на стіл, припилений борошном, та додаємо поступово борошно. Його може знадобитися трохи більше, адже сир у всіх різної жирності. В результаті тісто повинне вийти злегка липким. Відправляємо його в холодильник хвилин на 30.

syrni-ravliki-04-1024x768-4674315

Замішуємо тісто

А самі тим часом займемося начинкою. Для м’ясної начинки сирних равликів додатково пропускаємо наш фарш через блендер з невеликою цибулиною та вершками, сіллю та спеціями. Нам треба отримати дуже пластичну масу, яку буде зручно наносити на тісто. Якщо є в наявності в’ялені помідори, то можна сміливо і їх відправити в блендер. Ну а можна для смаку додати оливки — експериментуйте з начинкою!

syrni-ravliki-02-1024x768-1038219

Готуємо начинку

Аналогічно робимо і з сиром: перетираємо через сито або пропускаємо через блендер та додаємо вершки або сметану, трохи цукру. Якщо ви хочете солодкі равлики, то можна додати цукру побільше.

Дістаємо тісто і ділимо його на частини відповідно до кількості використовуваної начинки. В даному випадку 1/3 піде для равликів з сиром. До речі я зробила сир не тільки не солодким, але ще й додала суміш перців, але це мій вибір.

Тісто розкатуємо на добре припиленому столі в прямокутник товщиною 3-5 мм і змащуємо м’ясною начинкою, за бажання додаємо трохи твердого сиру, посипаючи зверху.

syrni-ravliki-05-1024x768-9258628

Розкатуємо тісто та додаємо начинку

Загортаємо тісто з начинкою у рулет.

syrni-ravliki-06-1024x768-7650957

Формуємо рулет

Рулет розрізаємо на шматочки шириною до 2 см та розміщуємо, перевернувши, на деко з пергаментним папером. Аналогічно робимо з рештою тіста та сирною начинкою.

syrni-ravliki-07-1024x768-7944797

Нарізаємо рулет та розміщуємо шматочки на деко

Відправляємо наш лист у попередньо нагріту до 200 градусів духовку хвилин на 20, до зарум’янювання.

syrni-ravliki-08-1024x768-4698077

Випікаємо сирні равлики у духовці. Готово!

Наші сирні равлики готові. Це відмінна ідея для тих випадків, коли на вас чекають прогулянка або робота на свіжому повітрі. Вони гарні як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Залишається налити чай в красиву чашку та насолоджуватися останніми теплими днями осені…

Спробуйте також приготувати Сирники з манкою за найпростішим рецептом.

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.