Індича рулька з овочами – проста в приготуванні і смачна страва, з якою не соромно зустрічати гостей. М’ясо цієї птиці вважається дієтичним, а запечені броколі і морква на гарнір зроблять таку трапезу не тільки поживною, а й легкою. Цим варіантом приготування м’яса індика можна замінити традиційний рецепт запікання цілої індички в духовці. Навіщо готувати цілу індичку, якщо великої кількості гостей не передбачається? Можна запекти рульку чи дві, і з’їсти страву свіжою. Дозвольте собі до індички випити келих червоного вина, і затишна вечеря вам забезпечена!
М’ясо помити, обсушити паперовим рушником. Часник порізати слайсами і, акуратно відсунувши шкіру у рульки, нашпигувати її.
Після цього повернути шкірку на місце і натерти рульку сумішшю обраних спецій. Склад спецій можна змінювати за власним смаком, збільшуючи або зменшуючи гостроту.
Чим м’ясо в спеціях довше простоїть, тим краще. Мінімум, 2 години. Я, зазвичай, індичу рульку в спеціях залишаю на ніч в холодильнику.
Ставимо в духовку, помістивши в рукав для запікання, при температурі 220 градусів на 15-20 хвилин. Потім температуру знижуємо до 160-170 градусів хвилин на 30. Знімаємо, розрізаємо рукав, повертаємо в духовку до зарум’янювання.
Як гарнір використовуємо молоду моркву та броколі. Можна використовувати й звичайну моркву — тоді її треба порізати зручним способом: кружечками або брусочками.
Моркву та броколі скроплюємо рослинною олією, а броколі ще й лимонним соком, і поміщаємо овочі в фольгу. Враховуємо те, що броколі готується швидше, тому запікаємо її окремо.
Овочі можна помістити в духовку разом з рулькою, при 170 градусах. Все буде йти ніби паралельно. Я м’ясо в духовці завжди спочатку 20 хвилин при високій температурі тримаю, потім опускаю. Це й буженини стосується, і м’яса у фользі. Так спочатку у м’яса наче запечатуються пори, і воно виходить ніжним.
Я віддаю перевагу броколі-альденте, і у мене пішло на її приготування 7 хв, при цьому вона зберегла свій колір.
Моркву в духовці тримаємо трохи довше — хвилин 20. Перевіряємо готовність, враховуючи свою духовку і свої побажання.
Приготуйте також філе індика в духовці — воно ніжне і соковите!
Дістаємо рульку — вона вийшла ніжною і соковитою. Подаємо з овочами. Блюдо добре смакує, як в гарячому, так і холодному стані.
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.