Голубці з м’ясним фаршем, горіхами, родзинками і грибами

Здавалося б, ну кого можна здивувати голубцями? А як щодо голубців з начинкою з м’ясного фаршу, родзинок, горіхів і грибів? До того ж, рецепт голубців, яким я сьогодні поділюся, має ще один незвичний інгредієнт — грибний бульйон, в якому голубці і будуть варитися. Бульйон з лісових грибів — це дуже важливо. Тоді наші голубці матимуть відвертий аромат лісу з ледь відчутною ноткою родзинок і горіхів…

Голубці з м'ясним фаршем, горіхами, родзинками і грибами

Голубці з м’ясним фаршем, горіхами, родзинками і грибами

Інгредієнти для голубців з м’ясним фаршем, горіхами, родзинками і грибами

  • Свинина — 400 г;
  • Яловичина — 400 г;
  • Цибуля — 2 середні головки;
  • Рис — 100 г;
  • Печериці — 150 г;
  • Родзинки — 50 г;
  • Горіхи — 70 г (я використовувала суміш лісових і волоських);
  • Качан капусти;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Зелень.

Для соусу:

  • Бульйон грибний — 500 мл;
  • Гриби сухі лісові — 20 г;
  • Борошно пшеничне — 2 ст. ложки;
  • Томатний сік — 200 мл;
  • Сметана — 150 г;
  • Вершки — 80 г;
  • В’ялені помідори — 30 г.

Що стосується капусти, то можна брати як звичайну білокачанну, так і савойську, від цього смак голубців тільки виграє. Але я в цей раз не змогла купити савойську і довелося трохи довше повозитися з білокачанною. Діяла традиційно: відокремила листя, видалила грубі частини, відварила в злегка підсоленій воді до м’якості.

Спосіб приготування голубців з м’ясним фаршем, горіхами, родзинками і грибами

Приготуємо бульйон з сухих грибів. У мене сьогодні білі гриби. Нехай поки стоїть осторонь, холоне.

Додаємо в фарш обсмажені гриби та цибулю, відварений рис, спеції, помиті родзинки, подрібнені горіхи, трохи бульйону і добре перемішуємо.

Якщо полюбляєте голубці, перегляньте рецепт м’ясної запіканки з савойською капустою, інгредієнти ті ж самі, але клпоту значно менше.

Викладаємо по столовій ложці фаршу на підготовлений капустяний лист і акуратно загортаємо.

Викладаємо фарш на капустяний лист і акуратно загортаємо

Викладаємо фарш на капустяний лист і акуратно загортаємо

Послідовно загортаємо конвертиками решту фаршу.

Загортаємо конвертиками увесь фарш

Загортаємо конвертиками увесь фарш

Обсмажуємо капустяні конвертики на рослинній олії з двох боків до золотистої скоринки.

На суху сковорідку кладемо борошно та обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо вершкове масло, добре розтираємо, прибираємо усі грудочки і після цього обережно додаємо грибний бульйон і відварені лісові гриби, томатний сік, вершки, потім — сметану. Додаємо спеції і в’ялені помідори, регулюємо за смаком. Якщо раптом соус вийшов з грудочками, просто процідіть його через сито.

Готуємо соус

Готуємо соус

Треба сказати, що томатний сік можна замінити на 2 столових ложки томатної пасти, тоді колір соусу буде яскравішим.

Тепер просто складаємо наші голубці у зручну ємність і заливаємо соусом.

Прикриваємо нашу ємність фольгою або кришкою і ставимо в попередньо нагріту духовку при температурі 180 °C, мінімум, на 40 хвилин.

Зверху можна покласти свіжі помідори або помідори з морозильної камери. Дуже добре виглядатимуть у цьому випадку помідори черрі.

Заливаємо голубці соусом, зверху можна покласти помідори

Заливаємо голубці соусом, зверху можна покласти помідори

Готові голубці прикрашаємо зеленню, за бажанням додатково подаємо сметану.

Голубці з м'ясним фаршем, горіхами, родзинками і грибами готові. Смачного!

Голубці з м’ясним фаршем, горіхами, родзинками і грибами готові. Смачного!

Ось такі незвичайні звичайні голубці вийшли. У них аромат лісових грибів і ледь помітна солодкість родзинок, горіхи та зелень, і все це просякнуте ніжним соусом… Приготуйте і ви не пошкодуєте!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged . Bookmark the permalink.