Американський пиріг ‘Crazy Cake’ — «шалений» десерт для економних господарок

‘Crazy Cake’ — американский  пиріг, придуманий в США в період дефіциту. Не дивлячись на назву (яка в перекладі означає «шалений пиріг»), він має неймовірно простий склад і готувати його не тільки просто, але й швидко. Навчитися випікати традиційний американський пиріг ви зможете, прочитавши нашу статтю.

Американський пиріг 'Crazy Cake'

Американський пиріг ‘Crazy Cake’

Інгредієнти для американського пирога ‘Crazy Cake’

  • Молоко — 2 склянки;
  • Борошно — 2 склянки;
  • Цукор — 1,5 склянки;
  • Какао — 6 ст. л.;
  • Розпушувач — 4 ч. л.

Для крему:

  • Молоко — 2 склянки;
  • Цукор — 1 склянка;
  • Борошно — 3 ст. л;
  • 1 яйце.

Інгредієнти для американського пирога 'Crazy Cake'

Інгредієнти для американського пирога ‘Crazy Cake’

Спосіб приготування американського пирога ‘Crazy Cake’

Ретельно змішуємо всі сухі інгредієнти, які входять до складу бісквіта: борошно, цукор, какао і розпушувач.

Змішуємо всі сухі інгредієнти, які входять до складу бісквіта

Змішуємо всі сухі інгредієнти, які входять до складу бісквіта

Далі гріємо молоко (потрібно зробити його теплим, не гарячим) і додаємо його в готову суміш, легко перемішуючи. Змішувати потрібно вручну, не збивати.

Ось і все, тісто готове!

Додаємо молоко в готову суміш, легко перемішуючи

Додаємо молоко в готову суміш, легко перемішуючи

Тепер потрібно підготувати форму для випічки. Застеляємо пергамент або робимо французьку сорочку з масла та борошна і виливаємо туди тісто.

Після ставимо в духовку і випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Ставимо тісто в духовку і випікаємо 40 хвилин

Ставимо тісто в духовку і випікаємо 40 хвилин

Поки бісквіт для нащого американського пирога печеться, ми ставимо молоко для крему на плиту і доводимо його до кипіння. В мисці збиваємо яйце, цукор та борошно. Додаємо до молока і продовжуємо варити, постійно помішуючи (аби уникнути згустків). Доводимо крем до кипіння та варимо далі до потрібної нам консистенції.

Доводимо крем до кипіння та варимо до потрібної консистенції

Доводимо крем до кипіння та варимо до потрібної консистенції

Потім потрібно крем охолодити. Так він загустіє і набуде потрібної структури.

Наш бісквіт готовий. Ми його розрізаємо, як на фото, на дві або три частини. Змащуємо готовим кремом кожну з них і викладаємо одна на одну.

Розрізаємо бісквіт на дві або три частини. Змащуємо кремом і викладаємо в пиріг

Розрізаємо бісквіт на дві або три частини. Змащуємо кремом і викладаємо в пиріг

Прикрашаємо пиріг фруктами чи цукровою пудрою, даємо охолонути і – до столу!

Американський пиріг 'Crazy Cake' готовий!

Американський пиріг ‘Crazy Cake’ готовий!

Смачного!

Спробуйте до кави також наш рецепт «Чізкейк з полуницею в духовці — простий, але ідеальний»

Ася Дивисенко,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.