Бенто торт — модний десерт з Південної Кореї

Бенто торт — це мініторт, який призначений на одну персону. Його вага приблизно 300-400 г, діаметри найчастіше 10-12 см. Особливість цього десерту в тому, що він упаковується в екологічний бокс із цукрової тростини, а до нього додається еко-ложка або виделка, іноді — святкова свічка. Такий собі похідний набір для поїдання солодощів поза домом. Через невеликі розміри та особливості традиційного пакування, бенто торти ще називають «ланч-бокс» тортами. Декор цих тортиків дуже простий, найчастіше в кремових тонах, і виглядає мило. Такий десерт ідеально підійде як подарунок підлітку (він у них зараз дуже популярний), дитині (можна зробити оформлення у вигляді тваринки), подрузі, мамі або колезі. На тортику можна написати привітання, вийде оригінальна солодка листівка. 20 варіантів оформлення бенто тортиків — до вашої уваги в цій публікації.

Бенто торт, фото

Бенто-торт — модний десерт з Південної Кореї

Бенто торт — це не тістечко!

Сама ідея бенто тортів прийшла до нас із Кореї, при тому що «бенто» — це японський термін. Японці називають так одно порційну їжу, яка упакована у коробку з кришкою. Тому якщо в пошуковій системі набрати слово «бенто», там будуть показані не бенто-торти, а порційні контейнери з їжею. Бенто торт розрахований на 1-2 людини.

Зазвичай його роблять легким, нежирним, не дуже поживним і не занадто солодким, адже він йде як перекус. Начинки можуть бути різні.

Отже, три основні правила приготування бенто торта:

  • Вага не повинна перевищувати 300-400 грамів.
  • Пакування у ланч-бокс.
  • Для прикрашання використовують глазур або крем. І ще — бенто торт має повне право бути не дуже акуратним, навіть трошки недбалим.

Маленький тортик зручно взяти з собою будь-куди, наприклад, на обід, у дорогу, на пікнік, вечірку або будь-який інший захід. Мінідесерт гарний тим, що вам не знадобиться замовляти великий торт, витрачати на це пристойну суму, якщо ви не плануєте величезну вечірку, а хочете посидіти в тісному колі. Такий торт з’їдається швидко — перекусили і все, наступного дня не потрібно доїдати, як це зазвичай буває з великими десертами, які потім ще кілька днів стоять у холодильнику. Але бенто торт — це і не тістечко, я б сказала, щось середнє між ним та повноцінним тортом.

Традиційно бокси мають бути із цукрової тростини, проте в наших умовах їх можна замінити на інші матеріали. Це вже буде не по канону, але якщо ви готуєте бенто тортик для своїх особистих цілей, від канонів можна відступити.

В ідеалі в комплекті обов’язково повинна йти ложка або виделка з екоматеріалів. Їх кріплять із внутрішньої сторони на кришку ланч-боксу. Для особливих подій додають також свічку.

По суті, будь-який улюблений торт може стати «бенто». Головне, зробити його потрібного розміру та правильно упакувати.

Спробуйте приготувати також:

Бенто торт — фото без коментарів

Натхнення!

ЗЕЛЕНА САДИБА.