М’ясна запіканка з савойською капустою

Коли часу мало, а душа просить голубців, та й не стільки душа, як чоловік… то доводиться вдаватися до таких рецептів. Рецептів, де дотримані основні інгредієнти, але дещо видозмінений зовнішній вигляд. Сьогодні це м’ясна запіканка з савойською капустою, яка на смак мало чим відрізнається від класичних голубців, а готується набагато простіше і швидше. Отже, приступимо.

М'ясна запіканка з савойською капустою

М’ясна запіканка з савойською капустою

Інгредієнти для м’ясної запіканки з савойською капустою

  • Невеликий качан капусти;
  • Фарш – 500 грамів;
  • Яйце – 1 шт;
  • Невелика морквина – 1 шт;
  • Середня цибулина – 1 шт;
  • Рис – 70 грамів;
  • Печериці – 200 грамів;
  • Сметана – 2 ст. ложки;
  • Вершки – 70 грамів;
  • Часник, сіль, спеції – за смаком.

Інгредієнти для м'ясної запіканки з савойською капустою

Інгредієнти для м’ясної запіканки з савойською капустою

Спосіб приготування м’ясної запіканки з савойською капустою

Для початку розберемо на листя качан савойської капусти. Зріжемо потовщення. Складемо у відповідний посуд і заллємо підсоленим окропом. Савойска капуста дуже ніжна сама по собі і нам вистачить 6-7 хвилин для її готовності до подальшого використання. Капустяне листя виймаємо і даємо воді стікти.

Тим часом відварюємо рис. Миємо, чистимо гриби, нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо на олії до напівготовності. Туди ж, в сковорідку, додаємо дрібно порізану цибулю, моркву та обсмажуємо все разом.

Додаємо до грибів дрібно порізану цибулю, моркву та обсмажуємо все разом

Додаємо до грибів дрібно порізану цибулю, моркву та обсмажуємо все разом

Даємо охолонути. Кілька листів відвареної капусти дрібно ріжемо і додаємо в фарш разом з уже прохолодними грибами та овочами. Додаємо у фарш відварений рис, сіль, перець, спеції за смаком, яйце. Добре вимішуємо.

Форму для випічки змащуємо рослинною олією і закриваємо дно капустяним листям так, щоб їх краї звисали.

Закриваємо дно капустяним листям так, щоб їх краї звисали

Закриваємо дно капустяним листям так, щоб їх краї звисали

Укладаємо фарш і закриваємо верх краями листя. Додаємо 100 мл капустяного відвару. Випікаємо в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Після цього дістаємо, змащуємо сметаною і ще на 10 хвилин – в духовку.

Випікаємо в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин

Випікаємо в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин

Акуратно виймаємо запіканку. Сік, що залишився, змішуємо з ложкою борошна і вершками і прогріваємо. Цим соусом поливаємо запіканку зверху. До м’ясної запіканки з савойської капусти можна додати чатні з вишні, чорної смородини або інший кисло-солодкий соус.

Спробуйте! Це смачно!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

 

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *