Смачна сирна запіканка всього з 4-х інгредієнтів

Сирна запіканка, рецепт якої запропоную вашій увазі в цій публікації, часто мене виручає, коли зовсім нема натхнення готувати щось на десерт, а діти просять солоденького. На цей випадок в мене в холодильнику, іноді — в морозильній камері, періодично лежить сирна маса. Це відносно новий молочний продукт на основі кисломолочного сиру, до якого вже додані вершкове масло, вершки, згущене молоко чи цукор. Крім того, сирна маса містить в собі ванілін, родзинки чи курагу, хоча і не обов’язково. І цей продукт — ідеальний інгредієнт для приготування сирної запіканки. Залишилося додати в правильній послідовності тільки яйця, манку і борошно…

Рецепт сирної запіканки

Сирна запіканка — рецепт з 4-х інгредієнтів

Інгредієнти для сирної запіканки

  • сирна маса — 600 г;
  • яйця курячі — 4 штуки;
  • манка — 3 с. ложки;
  • цукор — 5 ст. ложок.

Сирна запіканка — рецепт приготування

Починаємо з того, що відділяємо жовтки від білків. В сирну масу додаємо жовтки, цукор і манку. Все ретельно перемішуємо ложкою, або перебиваємо блендером. Білки в окремій посудині збиваємо міксером до стану щільного мусу. Акуратно ложкою додаємо частинами білок до основної маси. Сирна запіканка з манкою готова до випікання.

Залишилося підготувати форму і поставити випікатися. Форму можна використати силіконову, якщо нема, підійде і роз’ємна антипригарна форма, яку попередньо треба змастити маслом. У моєї форми діаметр — 22 см. Краще використати ширшу.

Приготуйте також:

Викладаємо сирну суміш у форму, розрівнюємо верх і ставимо випікатися при температурі 190-200 °C до готовності — приблизно 40-50 хв. Можна на верх запіканки покласти шматочки фруктів чи ягід ще до запікання, трохи втопивши їх в тісті, як зробила я. Можна прикрасити ними запіканку вже готову.

Сирна запіканка з манкою найкраще смакує, коли охолоне.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.