Булгур з гарбузом нашвидкуруч

Булгур з гарбузом – страва, яку можна приготувати дуже швидко з мінімуму інгредієнтів, при цьому ніхто не лишиться голодним. Дуже важливо обрати гарбуз смачних мускатних сортів, що впливає не тільки на смак, а й на аромат гарніру. Хоча насправді булгур з гарбузом може бути як гарніром, так і абсолютно самостійною стравою, бо смакує і без м’яса чи риби. Додайте легенький салатик зі свіжих овочів і матимете легку і поживну вечерю за пів години.

  • Час приготування: 30 хвилин;
  • Кількість порцій: 4.
Булгур з гарбузом на тарілці

Булгур з гарбузом нашвидкуруч

Інгредієнти для булгуру з гарбузом нашвидкуруч

  • 0,5 кг мускатного гарбуза без шкірки;
  • 150 г булгуру;
  • 300 мл води;
  • 200 г сметани (жирність обирайте будь-яку; звичайно, чим жирніша сметана, тим смачнішим буде і булгур з гарбузом, але, якщо ви рахуєте калорії, то краще взяти менш жирну сметану);
  • свіжа зелень, яка є в наявності, приблизно 100 г, або сушені прованські, італійські чи середземноморські трави приблизно 2 ч.л;
  • 2 зубчики часнику;
  • рослинна олія (без запаху) для обсмажування гарбуза;
  • сіль, чорний перець, інші спеції за бажання (я люблю додати чайну ложку копченої паприки).

Булгур з гарбузом – рецепт приготування

Булгур для цієї страви треба відварити окремо. Кладемо крупу в холодну воду, додаємо сіль, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму. Булгур має ледь кипіти. За хвилин 15 він стане розсипчастим і повністю готовим до вживання.

До речі, чи знаєте ви, що булгур можна кілька діб зберігати в холодильнику і використовувати для приготування салатів? З ним можна зробити також смачний і поживний боул.

А поки вариться булгур, підготуємо гарбуз. Чистимо його від шкірки, видаляємо все насіння, а м’якуш ріжемо невеликими кубиками зі стороною приблизно 1,5-2 см. Потім гарбуз треба швидко підсмажити на сковороді з олією, буквально хвилини 4-5, щоб гарбуз зарум’янився.

До сметани додаємо зелень або сухі трави, часник, спеції, трохи солі й приблизно пів склянки холодної води. Гарно перемішуємо цей соус і додаємо його до обсмаженого гарбуза на сковорідку. Під кришкою тушимо гарбуз в сметанному соусі хвилин 10. Гарбуз має бути м’яким, але не розлазитися.

Тоді додаємо до гарбуза відварений булгур, обережно перемішуємо, щоб не перетворити шматочки гарбуза на кашу, і прогріваємо на сковорідці ще кілька хвилин.

Подаємо до столу булгур з гарбузом нашвидкуруч зі свіжими чи квашеними овочами.

Булгур з гарбузом — відео рецепт

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.