Що приготувати з фаршу? Часто навіть досвідчені господині задають собі це питання, бо варіантів безліч, а іноді хочеться чогось особливого. Сьогодні ми приготуємо з фаршу порційну закуску на цибулевій подушечці. Це дуже зручно, адже можна подати її окремо кожному на тарілці. А ще — просто та не вимагає ніяких кулінарних здібностей. Повірте, простіше, ніж приготувати чебуреки чи котлетки. При цьому закуска виглядає цікаво, мені вона нагадує зовні тістечко. Таке собі тістечко для справжніх чоловіків 🙂 Процес приготування дуже простий — потрібно збудувати маленькі вежі із доволі доступних продуктів, які часто є вдома, тому рецепт може стати у нагоді, якщо ви чекаєте раптових гостей. На святковому столі така страва з фаршу також буде не зайвою. До речі, вона доволі поживна і може замінити легку вечерю.
Нарізаємо цибулю товстими кільцями, приблизно 2 см. Закуску будемо збирати порційно одразу на деко. Для цього застеляємо деко пекарським папером. Викладаємо кільця цибулі.
Змащуємо цибулю соусом. Я змішала сметану із дитячим кетчупом, можна також змастити гірчицею. Зверху посипаємо улюбленими травами.
Фарш солимо і перчимо, додаємо трошки води та перемішуємо. Я обов’язково додаю в фарш часник, але це необов’язково. Фарш може бути бути з будь-якого м’яса, навіть з курятини. Якщо не знаєте, що приготувати з курячого фаршу, це саме те, що треба!
Формуємо кругленькі котлетки та кладемо на цибулю.
Капусту січемо дрібненько та жмакаємо її руками. Також трошки підсолюємо. Кладемо «шапочкою» на м’ясо.
Зверху змащуємо наші «вежі» соусом. Я використала той самий, що на початку, а можна просто сметаною. Посипаємо твердим сиром, натертим на тертушку
Відправляємо закуску з фаршу у розігріту до 180 градусів духову шафу на 20 хвилин. Час запікання, як завжди, залежить від особливостей вашої духовки. Якщо верх наших м’ясних «тістечок» підгорає, треба накрити їх фольгою і випікати до готовності.
Дістаємо деко з духової шафи. Закуска з капусти та фаршу на цибулевій подушечці готова, розкладаємо по тарілках та смакуємо. Ідеально подавати цю страву з якимось соусом, що підходить до м’яса. Наприклад, з вишневим соусом чатні.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.