Салат зі шпинатом — це можливість смачно перекусити, або доповнити свою трапезу, без перебільшення, вітамінною бомбою! В рецепті — шпинат свіжий, а отже всі його поживні речовини збережені максимально. Перепелині або курячі яйця, свіжі огірочки, зелена цибулька… А якщо зелень ще й вся зі своїх грядок — ціни немає такій страві зі шпинату! Готується цей салат лічені хвилини, якщо не рахувати час на варіння яєць, а з’їдається практично моментально))) В спеку я роблю такий салатик собі на обід, пару грінок — і я сита до вечері.
Відварюємо яйця круто. Для цього після закипання тримаємо їх на вогні ще приблизно 7-8 хвилин. Перепелині яйця варяться приблизно 3-4 хвилини.
А тим часом підготуємо зелень: миємо і нарізаємо дрібно шпинат, огірочки ріжемо півкільцями або четвертинками (якщо огірок великий), пера цибулі — дрібно.
Відварені курячі яйця нарізаємо кубиками, перепелині — половинками.
Змішуємо всі інгредієнти для салату зі шпинату в великій мисці. Солимо, перчимо і заправляємо сметанкою. В мене цього разу виявилося зовсім мало сметанки, довелося «согрішити» з майонезом))) Шпинат від того не став менш корисним і, а салат з нього — менш смачним.
Приготуйте інші страви зі шпинатом! В статті за посиланням багато рецептів.
Дуже доречною до цієї страви зі шпинату буде неміцна гірчиця в якості заправки разом зі сметаною. Теж сьогодні в мене в холодильнику не знайшлося. Але і без неї салат з шпинатом, яйцем, огірком і зеленою цибулею — це дуже смачно! Поки сезон шпинату в розпалі, спробуйте — вам точно сподобається!
Приготуйте також Пиріг зі шпинатом, зеленою цибулею і сиром.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.