Logo

Салат зі шпинатом, яйцем і огірком

Салат зі шпинату — це можливіть смачно перекусити, або доповнити свою трапезу, без перебільшення, вітамінною бомбою! В рецепті — шпинат свіжий, а отже всі його поживні речовини збережені максимально. Перепелині або курячі яйця, свіжі огірочки, зелена цибулька… А якщо зелень ще й вся зі своїх грядок — ціни немає такій страві зі шпинату! Готується цей салат лічені хвилини, якщо не рахувати час на відварення яєць, а з’їдається практично моментально))) В спеку я роблю такий салатик собі на обід, пару грінок — і я сита до вечері.

Салат зі шпинату з яйцем і огірком

Салат зі шпинатом, яйцем і огірком

Інгредієнти для салату зі шпинату

  • Шпинат свіжий (молодий) – 150 г;
  • Огірки свіжі – 2-3 штуки середніх;
  • Яйця курячі або перепелині — 2 чи 6, відповідно;
  • Зелена цибуля – 100 г;
  • Сметана (бажано, жирна) – 3-4 ст. ложки;
  • сіль, чорний перець за смаком.

Як приготувати салат із свіжого шпинату?

Відварюємо яйця круто. Для цього після закипання тримаємо їх на вогні ще приблизно 7-8 хвилин. Перепелині яйця варяться приблизно 3-4 хвилини.

А тим часом підготуємо зелень: миємо і нарізаємо дрібно шпинат, огірочки ріжемо півкільцями або четвертинками (якщо огірок великий), пера цибулі — дрібно.

Відварені курячі яйця нарізаємо кубиками, перепелині — половинками.

Змішуємо всі інгредієнти для салату зі шпинату в великій мисці. Солимо, перчимо і заправляємо сметанкою. В мене цього разу вивилося зовсім мало сметанки, довелося «согрішити» з майонезом))) Шпинат від того не став менш корисним і, тим більше, а салат з нього — менш смачним.

Дуже доречною до цієї страви зі шпинату буде неміцна гірчиця в якості заправки разом зі сметаною. Теж сьогодні в мене в холодильнику не знайшлося. Але і без неї салат з шпинатом, яйцем, огірком і зеленою цибулею — це дуже смачно! Поки сезон шпинату в розпалі, спробуйте — вам точно сподобається!

Приготуйте також Пиріг зі шпинатом, зеленою цибулею і сиром.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.