Салат з куркою і грейпфрутом — для тонкої талії і гарного настрою

Цей легкий та водночас поживний салат підкорив мене одразу. Я вже повторила його з десяток разів, постійно дещо змінюючи інгредієнти. По-перше, можна зробити такий салат з куркою і апельсином. Я замінила грейпфрут якось на прохання дочки, яка не дуже любить цей цитрус, і салат зазвучав по-новому! Можна використати спеціально відварене куряче філе, а можна — вчорашню печену курку, яка залишилася після свят. Підійде і копчена курочка, з якої, звичайно, треба зняти шкіру. Ще один базовий інгредієнт — молода білокачанна капуста, або савойська, або салат айсберг, або навіть листовий салат. Кожного разу — новий смак, але завжди смачно. Заправляємо такий салат знову ж таки — або сиром філадельфія, або Almette, або фетою, або будь-яким іншим м’яким вершковим сиром. Це надзвичайно смачний салат у будь-якому разі!

salat-z-kurkoyu-i-grejpfrutom-02-1024x768-8501242

Салат з куркою і грейпфрутом — для тонкої талії і гарного настрою

Інгредієнти для салату з куркою і грейпфрутом

  • відварене куряче філе — 300 г;
  • салат айсберг — 200 г (можна замінити молодою білокачанною чи савойською капустою);
  • 1 великий грейпфрут або апельсин;
  • м’який вершковий сир – 100 г;
  • соєвий соус — 2 ст. ложки;
  • оливкова олія — 2 ст. ложки;
  • дрібка цукру;
  • кілька оливок для подачі (якщо знайдуться в холодилнику, купувати не обов’язково).

Спосіб приготування салату с куркою і грейпфрутом

Якщо у вас знайдуться в холодильнику залишки печеної курки після вчорашнього свята, чи ви спеціально відварили куряче філе напередодні, то приготування цього салату займе у вас лічені хвилини.

Як відварити куряче філе, щоб воно було м’яким, а не жорстким? Набираємо воду в каструлю, кладемо туди пару зубчиків часнику, півцибулини, лавровий лист і духмяний горошок, доводимо до кипіння, а потім — кладемо в окріп філе. Коли вода знову закипить, солимо, зменшуємо вогонь і варимо курку приблизно хвилин 25.

Важливо! Філе для відварювання не ріжемо на дрібні шматки! Чим більший шматок курки варитиметься, тим ніжнішою птиця буде. Через 25 хвилин знімаємо каструлю з вогню і залишаємо курку в воді, доки вона не схолоне.

Дивіться також наш рецепт Куряче філе в молоці.

Можна нашвидкуруч підсмажити порізане на шматочки куряче філе для цього салату з грейпфрутом на сковорідці, але тоді він буде більш калорійним за рахунок олії, на якій смажитиметься курка.

Готове м’ясо птиці ріжемо на невеликі шматочки, кладемо в салатницю.

salat-z-kurkoyu-i-grejpfrutom-05-1024x768-4379742

Готове м’ясо птиці ріжемо на невеликі шматочки, кладемо в салатницю

Листки салату айсберг рвемо руками на шматки. Якщо використовуємо капусту — шинкуємо крупно.

М’який вершковий сир ріжемо кубиками. Я використовувала цього разу філадельфію, її просто викладаємо ложкою в салатницю.

salat-z-kurkoyu-i-grejpfrutom-06-1024x768-2923786

Айсберг рвемо руками, викладаємо зверху філадельфію

Навчіться робити філадельфію в домашніх умовах – це смачно і вигідно!

М’який вершковий сир має небагато калорій, приблизно 200 кКал на 100 г. Саме тому він ідеально підходить для заправки дієтичних салатів. Вершковий м’який сир — і поживний, і легкий. Для порівняння: в майонезі близько 670 кКал!

Сочний грейпфрут очищуємо прямо над салатницею, щоб не втратити сік. Білу шкурку обов’язково викидаємо, бо вона гірчить. Ріжемо м’якоть грейпфрута на шматочки і кладемо в салатницю.

salat-z-kurkoyu-i-grejpfrutom-08-1024x768-9417900

Ріжемо м’якоть грейпфрута на шматочки і кладемо в салатницю

Заправляємо салат з куркою і грейпфрутом: дрібка цукру, соєвий соус, оливкова олія. Можна додати столову ложку насіння кунжуту, але це не обов’язково. Гарно перемішуємо.

salat-z-kurkoyu-i-grejpfrutom-09-1024x768-6759538

Заправляємо салат з куркою і грейпфрутом і гарно перемішуємо

Подаємо наш дієтичний салатик до столу одразу після приготування. Так він збереже і свій смак, і свій гарний зовнішній вигляд.

salat-z-kurkoyu-i-grejpfrutom-03-1024x768-6909260

Подаємо до столу салат з куркою і грейпфрутом одразу після приготування

Дивіться також наші рецепти салат з куркою і ананасом і салат з капустою і тунцем.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.