Рецепт домашнього сиру «Філадельфія» — простіше не буває

“Філадельфія” – м’який, ніжний сир з помірно вираженим смаком. Його консистенція нагадує крем чи м’яке масло. Ідеальний та дуже популярний для приготування чізкейків, які виходять по-особливому ніжними, повітряними, нереально смачними. Також з ним готують суші та роли, салати, супи, десерти тощо. Взагалі, цей сир чудово доповнює будь-які страви, надаючи їм пікантності. Особисто я люблю його їсти на сніданок з тостами або млинцями – смачно і швидко. Оскільки продукт цей не дешевий, сьогодні ми навчимося робити його самі, і ви будете здивовані наскільки це легко!

Рецепт домашнього сиру «Філадельфія» — простіше не буває

Рецепт домашнього сиру «Філадельфія» — простіше не буває

Інгредієнти для домашнього сиру «Філадельфія»

Нам знадобиться:

  • Кефір – 900 мл. (жирність не менше 2,5%)
  • Сметана – 400 гр. (жирність не менше 20%)
  • Зелень, за бажанням.

Інгредієнти для домашнього сиру «Філадельфія»

Інгредієнти для домашнього сиру «Філадельфія»

Спосіб приготування домашнього сиру «Філадельфія»

Беремо кефір та сметану у м’яких пакетах та кладемо у морозильну камеру на ніч, щоб вони добре замерзли. Я поспішала, тому витягла через 5 годин. Сметана замерзла, а от кефір довелося потримати при мінусовій температурі довше. Тому не поспішайте, дайте нашим компонентам добре промерзнути.

Далі виймаємо наші пакети із морозилки та розрізаємо їх. Викладаємо замерзлі брикети на марлю та підвішуємо, щоб стікла рідина. Тут теж поспіх нам не на руку. Я лишаю марлю на ніч підвішену над мийкою.

Викладаємо замерзлі брикети кефіру та сметани на марлю та підвішуємо, щоб стікла рідина

Викладаємо замерзлі брикети кефіру та сметани на марлю та підвішуємо, щоб стікла рідина

Наступний крок може бути неочікуваним, але ми просто викладаємо отриману масу на тарілку, змішуємо та їмо! Я ж попереджала, що рецепт сиру “Філадельфія” – простіше не буває 🙂

Для гурманів можна поекспериментувати зі смаками: підсолити, додати лимонного соку, прянощів, зелені на ваш смак.

Я люблю, зазвичай, класичний смак сиру. Свою «Філадельфію» я розділила на дві частини. Обидві трохи присолила, до однієї додала чайну ложку лимонного соку, до іншої – укропу. Чоловік не відчув різниці з магазинною «Філадельфією».

У мене із пачки кефіру 900 г та 400-грамової сметани вийшло 356 г сиру.

Дуже смачний виходить чізкейк з домашньої «Філадельфії».  Цікаво, що навіть якщо змішувати “Філадельфію” наполовину зі звичайним творогом, смак сирного десерту буде значно відрізнятися, а сам він танутиме у роті.

100 г сиру "Філадельфія" у магазині коштують 48 грн, а виготовленого мною вдома - 17 грн.

100 г сиру “Філадельфія” у магазині коштують 48 грн, а виготовленого мною вдома – 17 грн.

Наскільки вигідно робити домашню “Філадельфію”

А тепер для заощадливих господинь (таких, як я), хотіла підрахувати економічну вигоду наших зусиль. Звісно, це не буде об’єктивно для всіх читачів, адже ми живемо в різних місцевостях, також у когось є своє господарство (у чому вам по-доброму заздрю) і молочні продукти є свої, домашні.

Але якщо взяти середньостатистичного жителя міста, який купує продукти у магазині, то вийшли наступні підрахунки: кефір я купила за 26 грн, сметану – за 30 грн. Ще 5 грн коштував пучок укропу. Отже, разом мої продукти потягнули на 61 грн.  А найдешевша “Філадельфія” у супермаркетах біля мого дому – 85 грн за 175 г сиру. Тобто, 100 г сиру “Філадельфія” у магазині коштують 48 грн, а виготовленого мною вдома – 17 грн. От і судіть самі, наскільки це вигідно.

Читайте також рецепт домашнього сиру з кефіру і сметани від Людмили Воропаєвої.

Смачного!

Галина Константинович,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Метки: . Закладка Постоянная ссылка.