Салат «Новорічна казка» з виноградом, ананасами та сиром повністю відповідає своїй назві — казковий смак! Обов’язково подайте цей фруктовий салат на закусочний стіл, втім, до м’ясних або рибних страв він теж підійде. Закуска легка, свіжа, з пряними нотками. Можна готувати з блакитним сиром з пліснявою або зі звичайним ніжним жирним сиром, в будь-якому випадку буде смачно. Я пробувала готувати цей салат з часником і без часнику, в обох випадках вийшло відмінно. Тож вибір за вами. Тут, як кажуть, на смак і колір…
У салатницю натираємо на крупній тертці ніжний жирний сир. Сир не повинен бути твердим, потрібно щоб він був м’яким та ніжним на смак. Не використовуйте сирні продукти для приготування цього салату — на смак, як гумка, і молока в них нема. Трохи сиру залишаємо для прикраси страви.
Консервований ананас відкидаємо на сито, даємо компоту стекти. Нарізаємо ананаси дрібно, додаємо в салатницю до сиру.
Велике гроно винограду миємо спочатку холодною, потім гарячою водою, обполіскуємо кип’яченою водою, обсушуємо. Найкраще використовувати виноград без кісточок, якщо ягоди з кісточками, то доведеться розрізати кожну навпіл і позбутися них. Підготовлений виноград додаємо до решти інгредієнтів.
Зубчик часнику розрізаємо навпіл, дістаємо з нього паросток. Натираємо зубчик на дрібній тертці прямо в салатницю. Цей салат з ананасом також можна приготувати без часнику, виходить смачно.
Далі додаємо оливковий майонез. До речі, для заправки можна змішати домашній майонез на перепелиних яйцях з оливковою олією та винним оцтом — просто і корисно.
Додаємо діжонську гірчицю, ця гірчиця, на відміну від звичайної столової, м’якша, тому підходить краще.
Пікантність салату надає не тільки часник, соус «Васабі» грає тут важливу роль. Додаємо соус в салатник, якщо дуже гострий, то досить 1 чайної ложки або половинки.
Ретельно перемішуємо інгредієнти, куштуємо, за смаком солимо, перчимо свіжозмолотим чорним перцем. Любителі гострої їжі, ви можете приправити закуску меленим перцем чилі, він відмінно поєднується із соковитими солодкими фруктами.
Ставимо на тарілку кулінарне кільце, викладаємо закуску в кільце, трохи ущільнюємо.
Сир, що залишився, натираємо на дрібній тертці, посипаємо салат з ананасом зверху.
Прикрашаємо закуску цілими виноградинами та гілочками петрушки кучерявої. Салат «Новорічна казка» з фруктами та сиром готовий. Ставимо в холодильник на 1-2 години, на стіл подаємо охолодженим. Смачного!
З прийдешнім Новим роком та Різдвом! Щасливих свят!
Спробуйте також приготувати «Оселедець під шубою по-новому».
Олена Цинкевич,