Печений болгарський перець із курячим філе

Печений болгарський перець, рецепт якого я розкажу в цій публікації, фарширується курячим філе і сиром. Він з‘явився у моєму меню через легкість приготування, невелику кількість необхідних продуктів та вдалий смак. Взагалі, фаршировані перці (тільки тушковані) — моя улюблена страва із дитинства, тому я рада знайти ще один їх аналог. Запечені фаршировані перці виходять не такі соковиті, проте вони і не такі калорійні та, на мій погляд, простіші у приготуванні. Також для мене дуже зручно, що це порційна страва.

Печений болгарський перець, фото

Печений болгарський перець із курячим філе

Інгредієнти для печеного болгарського перцю із курячим філе

  • 1 болгарський перець;
  • половина курячого філе (залежить від розміру);
  • 1-2 ст. л. сметани або несолодкого густого йогурту;
  • 1-2 ч. л. борошна;
  • спеції, сіль;
  • твердий сир.

Інгредієнти розраховані на 1-2 порції. 

Печений болгарський перець — рецепт приготування

Є два варіанти цього рецепту: одразу додати начинку у перець і відправити їх разом до духової шафи, або ж спочатку запекти до напівготовності перець, додати начинку і допекти разом. Таким чином можна отримати або перець «альденте» (ще трошки твердуватий) або ж відповідно м‘який. Тут — як кому подобається більше, я для себе обираю другий варіант, його і покажу.

Миємо болгарський перець, розрізаємо навпіл та очищуємо від насіння. Відправляємо у формі запікатись у розігріту до 200 градусів духову шафу на 15-20 хвилин. Час запікання залежить від вашої духовки та самого перцю, тому краще перевіряйте його у процесі.

Болгарський перець, фото

Розрізаємо болгарський перець навпіл, очищуємо від насіння та відправляємо запікатись

Тим часом підготуємо начинку для фаршированого перцю. Нарізаємо куряче філе середніми шматочками та відправляємо на розігріту сковорідку із рослинною олією. Обсмажуємо філе до посвітління, додаємо спеції та перемішуємо. Смажити довго нам не потрібно, адже м‘ясо ще буде запікатись. Додаємо сметану або несолодкий густий йогурт, перемішуємо. Додаємо також трошки борошна для загустіння. Все разом перемішуємо та прогріваємо на невеликому вогні — начинка готова. Натираємо твердий сир.

Приготуйте також:

Коли перець буде «альденте», тобто недопечений, але вже м‘який, можна додавати начинку. Дістаємо перці, додаємо у кожен «човник» начинку та посипаємо сиром. Повертаємо у духову шафу приблизно на 20-30 хвилин. Знову ж таки, фінальний час залежить від ваших умов.

 

Коли перець буде м‘яким (десь трошки підсмажиться шкірочка та відійде), можемо діставати нашу страву.

Запечені перці із начинкою, фото

Дістаємо перці із духовки

Печений болгарський перець із курячим філе готовий.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.