Оригінальний пиріг з фруктами «Літнє розмаїття»

Пропоную назвати наш сьогоднішній пиріг «Літнє розмаїття». Безумовно, і взимку можна спекти такий оригінальний пиріг,  адже фрукти тепер у супермаркеті присутні цілий рік. Їх асортимент можна збільшити/зменшити чи замінити. Все залежить від ваших пріоритетів та сезону. Але все-таки, коли домашня випічка наповнена ароматом літа — це особлива історія.

Оригінальний пиріг з фруктами «Літнє розмаїття»

Оригінальний пиріг з фруктами «Літнє розмаїття»

Інгредієнти для пирога з фруктами «Літнє розмаїття»

  • Борошно — 500-550 г;
  • Цукор — 4 ст. ложки;
  • Дріжджі — 20 г свіжих або 7 г сухих;
  • Молоко — 220 мл;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Сіль — 1/2 ч. ложки;
  • Масло вершкове — 80 г;
  • Оливкова або інша рослинна олія без запаху — 1 ст. ложка.

Для начинки

  • Персики — 2 шт.;
  • Груша — 1 шт.;
  • Малина — 150 г;
  • Чорниця — 50 г;
  • Яблуко — 2 шт.

Для сирного крему

  • Сир м’який (творог) — 350 г;
  • Сир «Альметте» — 100 г;
  • Цукрова пудра — 80 г;
  • Вершки жирні — 80 мл.

Асортимент фруктів і ягід можна збільшити/зменшити чи замінити

Асортимент фруктів і ягід можна збільшити/зменшити чи замінити

Читайте також наш матеріал «Запасаємось вітамінами на зиму — як правильно заморозити ягоди і фрукти»

Спосіб приготування пирога з фруктами «Літнє розмаїття»

Почнемо з приготування тіста. У тепле молоко додаємо дріжджі, трохи цукру та даємо їм можливість активуватися. Я використовувала сухі. Хвилин через 10 додаємо інші інгредієнти. Масло має бути кімнатної температури. Борошна у мене пішло 500 г, тому не поспішайте вводити усе просіяне борошно одразу, робіть це поступово. Тісто вийшло дуже м’яке, приємне.

Замішуємо тісто

Замішуємо тісто

Відправляємо його в миску, змащену маслом, на підхід.

Залишаємо тісто на підхід

Залишаємо тісто на підхід

А самі приготуємо сирний крем.

Інгредієнти для сирного крему просто добре перемішуємо у блендері. Можна додати 1 жовток, як в моєму випадку. Я використовувала нежирний сир, тому ввела в крем ще й вершки. Можна використовувати для крему просто рікоту з цукровою пудрою.

Ось такий крем у нас вийшов.

Готуємо сирний крем

Готуємо сирний крем

Відправляємо його в холодильник та переходимо до ягід.

Яблука та грушу дрібно нарізаємо. Я не чистила шкірку, тільки прибрала серединку. Відправила їх на сковороду і злегка прогріла, потім додала до них пару ложок цукру і ще потримала хвилин 5 на маленькому вогні. Таким чином ці фрукти будуть мати таку ж м’якість, як і персики та інші ягоди, а отже вимагатимуть однакового часу на приготування.

Наше тісто підійшло.

Наше тісто підійшло

Наше тісто підійшло

Обімнемо його ще раз та залишаємо під кришкою хвилин на 15.

Підготуємо форми для випічки. Дно та стінки змащуємо холодним вершковим маслом та присипаємо борошном, зайве струшуємо.

Тісто розділяємо на 2 частини. Розкачуємо на столі та вирізаємо основу для пиріжків, які складуть основу нашого пирога.

Вирізаємо основу для пиріжків

Вирізаємо основу для пиріжків

В середину кожного кладемо наш сирний крем, у мене це десертна ложка. Защипуємо пиріжок або човником, або чотирикутником. Кладемо у форму і зверху додаємо начинку з фруктів. Кожен пиріжок прикрашаємо по-своєму, так пиріг загалом буде виглядати більш чепурним.

Кладемо у форму пиріжки, додаємо у кожний крем та начинку

Кладемо у форму пиріжки, додаємо у кожний крем та начинку

Відставляємо форму на підхід тіста для збільшення об’єму. Розігріваємо тим часом духовку. Краї пиріжків, які підійшли, можна додатково змастити яйцем.

Випікаємо при температурі 190 градусів близько години. Враховуйте можливості своєї духовки. Визначаємо готовність пиріжків по зарум’янюванню тіста.

Так само чинимо з другою частиною тіста. Після охолодження пирога, за бажання, можна присипати його цукровою пудрою.

Випікаємо пиріг та присипаємо цукровою пудрою

Випікаємо пиріг та присипаємо цукровою пудрою

Треба відзначити, що цукор у цьому рецепті дуже добре збалансований і смак фруктів чудово відчувається.

Пиріг з фруктами «Літнє розмаїття» готовий

Пиріг з фруктами «Літнє розмаїття» готовий

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.