Коли влітку з’являється молода картопля, я зазвичай особливо не задумуюсь, як її приготувати. Бо і варена, і запечена вона однаково смачнюща. Але якось мені трапився на очі рецепт молодої картоплі запеченої в борошні, і моя цікавість перемогла — одразу ж і приготувала. І не помилилася! Бо така молода картопля запечена в духовці — це трохи незвичайно, але безсумнівно смачно. Спробуйте і ви!
Молоду картоплю чистити непотрібно. Треба просто гарно її вимити. Бажано взяти картоплини приблизно однакового розміру, щоб всі вони запеклися до однакового стану.
В мисці змішуємо сіль (обирайте дрібний помел) і борошно (можна взяти і кукурудзяне, і житнє, в мене цього разу пшеничне вищого ґатунку). Тепер кожну вологу картоплину обвалюємо в суміші борошна і солі і викладаємо на деко, вистелене пергаментом.
Ставимо випікатися в духовку, розігріту до 200 градусів, приблизно на 30 хвилин. Готовність картоплі перевіряємо зубочисткою.
Приготуйте також поживний пиріг з картоплі та м’яса.
Молода картопля запечена в борошні має вийти з хрумкою скоринкою і ніжною «серединкою». Звичайно, на смак картоплі дуже впливає її сорт, але, як на мене, молода картопля — смачна будь-яка.
Спробуйте додати до борошна улюблені сухі спеції — часник, копчену паприку, розмарин тощо, або дрібно натертий твердий сир (пармезан чи подібний) і отримаєте ще цікавіший смак запеченої картоплі.
Подаємо до столу таку молоду картоплю традиційно — як гарнір до м’яса, риби, свіжих овочів.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.