Logo

Маринований часник з ягодами

Ми звикли маринувати на зиму огірки, помідори, кабачки і багато інших овочів, а ось маринований часник для більшості – новинка. При цьому маринований часник на зиму – дуже смачний, запашний і корисний. А якщо ви хочете відчути взимку смак молодого часнику, то його зберігання в маринаді – чи не єдиний спосіб це зробити. Рецепт маринованого часнику від Людмили Воропаєвої – простий і, як завжди, залишає багато простору для фантазії. Ви можете зробити його більш чи менш солодким, додати йому смакових ноток улюблених ягід. Людмила любить готувати маринований часник з агрусом. Замість нього можна використати виноград чи червону смородину.

marynovanyy-chasnyk-08-1024x812-8209573

Маринований часник з агрусом

Як можна використовувати маринований часник в кулінарії? Та як завгодно! При приготуванні салатів, перших і других страв, як приправу до м’ясних і рибних делікатесів. При цьому споживати можна і часник, і ягоди, з якими він маринувався. Смак ягід передається часнику, пом’якшуючи його, а смак часнику робить ягоди дуже пікантними.

Інгредієнти для маринованого часнику з ягодами

На 1 банку ємністю 0,5 л знадобиться:

  • Часник – приблизно половина банки;
  • Аґрус – приблизно половина банки;
  • Духмяний горошок – 2 шт;
  • Гвоздика – 2 шт;
  • Суміш перців – ¼ чайної ложки;
  • Лавровий лист – 1 шт;
  • Лист вишні чи чорної смородини – 1 шт.

Для маринаду, на 1 літр води (його вистачить на кілька півлітрових баночок):

  • Сіль – 2 ст. ложки (без верху);
  • Цукор – 1-3 ст. ложки (на ваш смак);
  • Оцет натуральний яблучний 6% чи домашній ароматизований – 3 ст. ложки;
  • Гілочка червоної смородини – за бажання.
marynovanyy-chasnyk-01-1024x765-4708867

Інгредієнти для маринованого часнику з ягодами

Спосіб приготування маринованого часнику з агрусом

Попередньо стерилізуємо банки зручним способом.

Часник чистимо, розбираємо на дзюбочки, миємо. В агрусу відрізаємо хвостики з двох боків. В банки в довільному порядку викладаємо часник і ягоди. За бажання, можна покласти пару маленьких гілочок червоної смородини. Вкладаємо, згадані в інгредієнтах, спеції. Або будь-які інші, на ваш смак.

marynovanyy-chasnyk-03-1024x765-3584368

Викладаємо ягоди і часник в стерилізовані банки

«Не бойтесь отступать от базового рецепта, пропускайте рецепт мысленно через себя. Ищите новые сочетания, близкие именно вам», – радить Людмила Воропаєва.

Прийшов час маринаду. У воду додаємо цукор і сіль, доводимо до кипіння, додаємо оцет і одразу заливаємо підготовлені баночки і закручуємо кришками.

marynovanyy-chasnyk-05-1024x768-9711643

Заливаємо часник з ягодами маринадом

Банки перевертаємо і закутуємо. Коли маринований часник з агрусом вистигне, зберігаємо його в прохолодному місці.

Важливо! Готовим до вживання продукт буде не раніше, ніж за два місяці!

marynovanyy-chasnyk-06-1024x768-4709104

Готовим до вживання маринований часник буде через два місяці

Готуйте з задоволенням і не бійтеся експериментувати!

Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,

Спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.