Філе індика занадто щільне, тому зазвичай і виходить після запікання трохи сухуватим. Але тепер я знаю один спосіб, як зробити філе індика в духовці максимально ніжним і соковитим. Ну, просто таким, що проситься до рота! Звичайно, філе доведеться попередньо замаринувати. Не повірите — в кефірі! І чим жирнішим буде кефір, тим соковитішим буде і наша індичка. Філе після запікання можна подати гарячим до святкового столу, а можна тримати в холодильнику кілька днів і використовувати для приготування дієтичних і смачних бутербродів — пару листочків салату, тост зі скоринкою і шматочок індички… Що може бути кращим, аби швидко втамувати голод?
Запікати філе індика будемо у фользі. Але спочатку замаринуємо його. Для цього в промитому і висушеному паперовими серветками філе робимо глибокі та вузькі надрізи ножем.
В глибоку миску виливаємо кефір і висипаємо до нього всі спеції, в тому числі сіль, перець і лимонний сік. Перевірте склад готових спецій для індички чи курки, якщо використовуєте спеціальні суміші. Якщо до їх складу входить сіль, то в кефір додати її потрібно значно менше. Гарно перемішайте. Соліть і пробуйте кефір на смак, він має бути солонуватим, щоб філе після запікання вийшло в міру соленим.
Викладаємо м’ясо в миску з кефіром, щоб маринад повністю закривав індиче філе. Залиште його маринуватися, як мінімум, 2 години при кімнатній температурі, а краще — поставте в холодильник на ніч.
Коли прийшов час забирати філе з маринаду, викладаємо його на подвійний лист фольги та ретельно замотуємо, щоб сік не витікав при запіканні. Перекладаємо індичку у фользі на деко чи форму для випікання і ставимо в розігріту до 220 градусів Цельсія духовку. Випікаємо при такій температурі м’ясо індички приблизно пів години. Потім знижуємо температуру до 180 градусів і запікаємо філе ще 40-50 хвилин.
Я запікала індичку в духовці на режимі «верх-низ» без конвекції. Враховуйте свій режим випікання і особливості духовки!
Потім звільняємо філе індички від фольги зверху та запікаємо ще 20 хвилин при температурі 180 градусів до золотистої скоринки, включивши режим «зверху» і змастивши індичку маринадом, що залишився.
Пробуйте готовність м’яса, пронизуючи його гострим і вузьким ножем. Якщо воно готове, з розрізу не сочитиметься кров, а всередині м’ясо буде мати колір ближчий до білого, ніж рожевого. Під час запікання скоринки бажано ще пару разів змастити філе зверху маринадом.
Спробуйте також приготувати:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.