Останнім часом шампіньйони на моїй кухні не переводяться, бо ми почали їх вирощувати. Про це я якось розкажу окремо, а сьогодні поділюся тим, як можна маринувати шампіньйони – швидко і дуже просто. Раніше гриби шампіньйони мариновані за цим рецептом я ніколи не закривала залізними кришками і навіть банки не стерилізувала, бо ми їх з’їдали за пару днів. Але коли печериці почали рости у нас вдома, і ми зібрали перший врожай (6 кг!), я вирішила поповнити свої запаси консервації на зиму ще й за їх рахунок. То ж задля довгого зберігання закривала банки залізними кришками після стерилізації.
Фотографії до цього матеріалу я робила, коли готувала мариновані шампіньйони з двох кілограм грибів. В мене вийшло три літри готової продукції. Але, якщо ви купуєте шампіньйони на ринку чи в магазині, то для першого разу вистачить і одного кг. Отже, перед тим, як замаринувати шампіньйони, переконайтеся, що у вас є наступний набір продуктів:
Якщо вирішите приготувати шампіньйони, як я цього разу, для довгого зберігання, то попередньо помийте і простерилізуйте банки та кришки для консервації. У мене з двох кілограм грибів вийшло 3 літри маринованих шампіньйонів, але я їх досить тісно поклала в банки, бо в мене на них зараз дефіцит)
Чула, що при консервуванні грибів важливо, щоб їх кількість у кожній банці не перевищувала 60%. Тобто, 40% простору банки займає маринад. Тоді з кілограма печериць має вийти приблизно 2 літри маринованих грибочків.
Покроковий рецепт маринованих шампіньйонів:
Я не знаю, скільки можна зберігати такі гриби в нестрилізованих банках під пластмасовою кришкою, бо, як вже казала, ми їх практично озразу з’їдаємо. Але, думаю, тиждень-два їх можна тримати в холодильнику.
А гриби шампіньйони мариновані за цим рецептом в стерилізованих банках можуть стояти в холодильнику хоч і до весни. Чого в холодильнику? Бо там мало оцту, і в теплому приміщенні вони можуть зіпсуватися. Ризикувати не варто.
Такі мариновані грибочки гарно смакуватимуть зі стравами з картоплі, та й будь-якими іншими гарнірами.
Споживайте на здоров’я!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.
Сохранить
Сохранить
Сохранить
Сохранить