Желатинова глазур для паски — блискуча, стійка і без яєць

Оксана Дивисенко – засновниця, головний редактор і постійний автор «Зеленої садиби». Щиро переконана, що життя за містом прекрасне, але поки з родиною веде «подвійне життя»: в мальовничому волинському селі і у звичайній міській квартирі. Щиро ділиться з читачами своїм досвідом створення красивого саду і затишного буття.

Вже не згадаю, коли на моїй кухні напередодні чергового Великодня з’явилася желатинова глазур для паски, але ще пам’ятаю оті неприємні відчуття, як твоя чудова пасочка стає не зовсім чудова після того, як ти її невдало прикрасила білковою глазур’ю. Чомусь не давалася вона мені ніколи! Зате глазур на желатині виходить завжди. Вона не може не вийти! Там всього 3 інгредієнти: желатин, цукор і вода. При цьому вона в результаті не кришиться, не осипається, і ваша пасочка під нею має такий благородний вигляд, ніби її створив якийсь дуже талановитий кондитер. А то — ви! Детально, як зробити глазур для паски без яєць, читайте далі в статті.

Желатинова глазур для паски

Желатинова глазур для паски

Інгредієнти для желатинової глазурі

  • желатин швидкорозчинний – 10 г;
  • 20 мл води для розчинення желатину;
  • 200 г цукру;
  • 50 мл води для сиропу.

Цих продуктів вистачить приблизно на 4 середніх паски (залежить, яку товщину желатинової глазурі ви будете викладати). Зауважте, якщо якійсь пасочці треба трохи поправити форму шапочки (впала, тріснула тощо), то глазурі на одну паску піде більше.

Желатинова глазур — рецепт приготування

10 г желатину заливаємо холодною водою, розмішуємо і відставляємо в сторону. Поки желатин буде розбухати, ми приготуємо сироп. Для цього в каструльку всипаємо 200 г цукру і вливаємо 50 мл води, вмикаємо вогонь і помішуючи варимо сироп до повного розчинення цукру.

Тим часом желатин вже розбух, ми додаємо його до сиропу, який вже зняли з вогню. Розмішуємо до повного розчинення желатину. Він швидко розтане і розчиниться в сиропі.

На цьому етапі нам знадобиться міксер. Збиваємо пару хвилин наш сироп з желатином до утворення густої білої маси — наша глазур на желатині готова!

Поки вона тепла, але вже достатньо загусла, щоб не литися, викладаємо її на пасочки. Така глазур без яєць швидко вистигає, тому варто не затягувати з прикрашанням пасок. Якщо у вас вона розтеклася до низу пасок, бо ви зарано почали її викладати, а вам не подобається такий ефект «потьоків» (хоча мені особисто дуже навіть подобаються такі пасочки і я спеціально викладаю трохи більше глазурі, щоб вона потекла вниз), ви зможете зайве легко відрізати ножем, коли блискуча глазур для паски повністю висохне.

До речі після повного висихання желатинова глазур для паски стає більш матовою, але це такий насичений білий колір, що, здається, вона така само блискуча, як і в момент приготування.

Прикраси на паску краще викладати не одразу за глазур’ю, а коли вона повністю схопиться — хвилин за 5. Вона буде ще липка, але вже статична, і ваші прикраси не з’їдуть з призначеного їм місця на шапочці паски.

Рецепт простої паски на Великдень — тут.

Така швидка глазур для паски швидко загусає. Якщо у вас лишилося багато невикористаної глазурі і вона загусла, просто перед використанням нагрійте її.

15 ідей, як фарбувати яйця на Великдень — за посиланням.

Світлого і мирного Вам Великодня!

Оксана Дивисенко,

ЗЕЛЕНА САДИБА.