Літо у розпалі, тому я продовжую шукати прості рецепти зі здоровими продуктами. Пропоную сьогодні приготувати запіканку із броколі. У деяких рецептах таку запіканку називають хлібом із броколі. Подайте її разом зі свіжими овочами та зеленню, і це буде повноцінна трапеза. Приготувати цю страву дуже просто, а виходить смачно. Коли я дістала запіканку з броколі і сиром із духової шафи, була впевнена, що їсти її буду лише я, адже в холодильнику було достатньо менш корисних, але таких спокусливих конкурентів. Але ні! Броколі у такому виконанні оцінили всі домашні. Спробуйте і ви!
Подрібнюємо капусту броколі. Натираємо сир – сьогодні ми готуємо з моцарелою, але ви можете замінити його на свій смак. Обирайте той, який вам подобається у запіканні. До основного сиру можна також додати ще один, більш ароматний, наприклад, пармезан, або щось схоже. Додаємо половину сиру до капусти, інша частина нам знадобиться пізніше. Туди ж розбиваємо курячі яйця.
Подрібнюємо часник, солимо, перчимо та додаємо улюблені приправи. Я додала мелену копчену паприку. Додаємо нарізаний кріп або іншу зелень, можна сушену.
Ретельно перемішуємо масу із броколі. Застеляємо деко папером для випікання — зайвий жир нам не знадобиться. Викладаємо масу на папір та розрівнюємо майбутню запіканку.
У нагріту до 200 градусів духову шафу відправляємо броколі запікатись на 15-20 хвилин. Дістаємо деко, посипаємо запіканку з броколі сиром, який ми залишили, та відправляємо у духову шафу ще на 5-10 хвилин. Точний час запікання залежить від особливостей вашої духовки.
Дістаємо страву із духовки, через декілька хвилин нарізаємо на невеликі пластинки.
Запіканка з броколі і сиром готова. До неї ідеально пасуватиме томатний соус або кетчуп.
Приготуйте також Запіканку з молодої капусти в мультиварці.
Смачного!
ЗЕЛЕНА САДИБА.