Сьогоднішній рецепт сливового пирога — справжня знаменитість, адже це відомий рецепт з газети «Нью-Йорк Таймс». Він публікувався кожного вересня з 1983 до 1989 року і став справжнім улюбленцем господинь. Тоді редактори вирішили — досить, і запланували останню публікацію. Для цього вони навіть пунктирні лінії в газеті передбачили, щоб читачі вирізали рецепт, і редакція припинила його регулярний друк. Це не пройшло непоміченим, газета отримала безліч гнівних листів, для багатьох американців публікація цього рецепту була гарною традицією та ознакою приходу осені. То ж, що в цьому пирозі такого особливого? Дізнаймося!
Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. У миску відміряємо цукор та додаємо пом’якшене вершкове масло. Збиваємо масло із цукром.
Додаємо борошно, розпушувач, яйця та дрібку солі.
Ще раз добре усе збиваємо.
Викладаємо тісто у форму та розрівнюємо. Нарізаємо сливи навпіл та розкладаємо половинки шкіркою догори. В оригінальному рецепті вказано 24 половинки, у мене вийшло трошки менше, тому регулюйте по своїй формі для випічки.
Злегка збризкуємо сливовий пиріг пиріг лимонним соком, посипаємо цукром та корицею. Кількість кориці регулюйте за власними вподобаннями.
Випікаємо пиріг. У мене пішло на це приблизно 40 хвилин — точний час залежить від особливостей духової шафи, тому перевіряємо готовність за допомогою зубочистки. Сливовий пиріг за рецептом «Нью-Йорк Таймс» готовий!
Спробуйте також приготувати Пиріг зі сливами і меренгою.
Пиріг зі сливами за цим рецептом виходить справді особливим, адже готується він дуже просто, а результат зникає просто на очах!
Смачного!
ЗЕЛЕНА САДИБА.