Logo

Сливовий пиріг за рецептом «Нью-Йорк Таймс»

Сьогоднішній рецепт сливового пирога — справжня знаменитість, адже це відомий рецепт з газети «Нью-Йорк Таймс». Він публікувався кожного вересня з 1983 до 1989 року і став справжнім улюбленцем господинь. Тоді редактори вирішили — досить, і запланували останню публікацію. Для цього вони навіть пунктирні лінії в газеті передбачили, щоб читачі вирізали рецепт, і редакція припинила його регулярний друк. Це не пройшло непоміченим, газета отримала безліч гнівних листів, для багатьох американців публікація цього рецепту була гарною традицією та ознакою приходу осені. То ж, що в цьому пирозі такого особливого? Дізнаймося!

Сливовий пиріг за рецептом Нью-Йорк Таймс

«Сливовий пиріг за рецептом Нью-Йорк Таймс»

Інгредієнти для сливового пирога

  • 150-200 г цукру (у 1983 році це було 200 г, а у 1989 році — 150 г, обирайте на свій смак);
  • 110 г вершкового масла;
  • 125 г пшеничного борошна, просіяного;
  • 1 ч. л. пекарського порошку;
  • дрібка солі;
  • 2 яйця;
  • сливи (приблизно 12 шт.);
  • цукор, лимонний сік, кориця (для топінгу).

Як приготувати сливовий пиріг за рецептом «Нью-Йорк Таймс»

Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. У миску відміряємо цукор та додаємо пом’якшене вершкове масло. Збиваємо масло із цукром.

Додаємо борошно, розпушувач, яйця та дрібку солі.

Ще раз добре усе збиваємо.

Ще раз добре усе взбиваємо

Ще раз добре усе взбиваємо

Викладаємо тісто у форму та розрівнюємо. Нарізаємо сливи навпіл та розкладаємо половинки шкіркою догори. В оригінальному рецепті вказано 24 половинки, у мене вийшло трошки менше, тому регулюйте по своїй формі для випічки.

Злегка збризкуємо сливовий пиріг пиріг лимонним соком, посипаємо цукром та корицею. Кількість кориці регулюйте за власними вподобаннями.

Випікаємо пиріг. У мене пішло на це приблизно 40 хвилин — точний час залежить від особливостей духової шафи, тому перевіряємо готовність за допомогою зубочистки. Сливовий пиріг за рецептом «Нью-Йорк Таймс» готовий!

Спробуйте також приготувати Пиріг зі сливами і меренгою.

Ще раз добре усе взбиваємо

Сливовий пиріг за рецептом Нью-Йорк Таймс готовий

Пиріг зі сливами за цим рецептом виходить справді особливим, адже готується він дуже просто, а результат зникає просто на очах!

Смачного!

ЗЕЛЕНА САДИБА.